De ce a pierdut Liverpool cu Watford?

Watford

Liverpool domina clar Premier League pentru ca era neinvinsa pana la meciul cu Watford. In ultimele 20 de meciuri, echipa lui Klopp avea 19 victorii si 1 egal cu Manchester United. Nicio echipa nu reusea sa faca fata atacului devastator al formatiei Liverpool pana la meciul cu Atletico Madrid din Champions League. Acolo Klopp s-a intalnit cu Diego Simeone, cel mai bun antrenor pe faza defensiva din lume. Atletico Madrid s-a asezat in teren pe faza de aparare intr-un sistem ciudat 6-3-1. Liverpool nu a reusit sa inscrie, dar nici macar nu a tras vreun sut pe spatiul portii echipei adverse.

De ce a pierdut Liverpool partida de fotbal cu Watford din Premier League?

Multi credeau ca Liverpool va reusi sa egaleze recordul echipei Arsenal – sa castige campionatul fara nicio infrangere. Watford a distrus visele fanilor echipei Liverpool, dupa o victorie cu 3-0. Cum au reusit jucatorii echipei Watford aceasta performanta? Pentru asta trebuie sa ne intoarcem putin in timp la meciul dintre Atletico Madrid si Liverpool din Champions League.

Diego Simeone joaca 4-4-2, dar in meciul cu Liverpool, cand echipa lui era pusa sub presiune, folosea sistemul 6-3-1. In acest sistem, jucatorii echipei Atletico Madrid blocau centrul apararii in fata atacantilor Firmino, Mane si Salah. In plus, pentru ca erau 6 oameni pe posturile de fundasi puteau sa faca fata si urcarilor in atac a jucatorilor adversi Andy Robertson si Trent Alexander-Arnold.

Cand ai 6 oameni in spate, plus inca 3 in fata lor, e foarte greu pentru echipa adversa sa gaseasca spatii de pase filtrante sau actiuni individuale. Nigel Pearson, antrenorul echipei Watford, a studiat bine meciul dintre Liverpool si Atletico Madrid si a aplicat aceeasi tactica cu rezultate uimitoare. In poza de mai sus se vede exact asezarea formatiei Watford pe faza defensiva.

Statistica meciului Atletico Madrid – Liverpool din Champions League

Atletico Madrid a avut 2 suturi pe spatiul portii, iar Liverpool 0 (ZERO). Echipa lui Klopp a avut posesia si a dominat meciul, dar fara realizari importante. Statistica fazelor fixe arata asa: 7 cornere Liverpool si 2 cornere Atletico Madrid.

Liverpool a avut 618 pase complete, iar Atletico Madrid 187. Desi te-ai astepta ca echipa lui Diego Simeone sa faulteze mai mult, statistica prezinta altceva. Liverpool a facut 13 faulturi, iar jucatorii lui Atletico 11 faulturi. La cartonase galbene conduce tot Liverpool cu 2-1.

Daca Liverpool vrea sa faca istorie si in Champions League, trebuie sa treaca de Atletico Madrid care este un zid defensiv din toate punctele de vedere. Jucatorii lui Simeone sunt disciplinati, alearga non-stop si sunt foarte agresivi. Klopp trebuie sa gasesca o cale de a distruge acest bastion de aparare pus la punct in ani de zile de Diego Simeone.

Prin cotombrie 2019, am scris un articol despre Top 5 echipe neinvinse in Europa. Mai exista vreuna fara infrangere?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap