Unai Emery a plecat de la Arsenal

Unai Emery

Unai Emery a avut rezultate dezastruoase in ultimele saptamani si era de asteptat sa plece de la Arsenal, un club puternic din Premier League, cu o istorie bogata, dar care acum se afla pe locul 8 in campionat cu doar 18 puncte. Arsenal, cu Unai Emery la carma, are doar 2 victorii din ultimele 10 meciuri in Premier League. Echipa din Londra are o aparare subreda pentru ca in ultimele 10 meciuri din campionat, doar Bournemouth nu a reusit sa marcheze in meci direct. In rest, toate echipele au perforat plasa portarului echipei Arsenal.

In ultimele 7 meciuri din toate competitiile, aceasta echipa de traditie nu are nicio victorie: 2-2 cu echipa Crystal Palace in campionat, 5-5 cu Liverpool in League Cup, dar a pierdut la loviturile de la 11 metri, 1-1 cu Wolves in Premier League, 1-1 cu Vitoria Guimaraes in Europa League, 0-2 cu Leicester in campionat, 2-2 cu Southampton in Premier League si 1-2 cu Frankfurt in Europa League.

Ce a determinat despartirea lui Unai Emery de Arsenal?

Eintracht Frankfurt a invins-o pe Arsenal in Europa League si a determinat plecarea lui Emery de pe banca echipei din Londra. Aceasta echipa din Germania distruge carierele antrenorilor fara mila. Tot Eintracht Frankfurt a invins-o pe Bayern Munchen cu 5-1 in Bundesliga si a provocat demiterea lui Kovac. Eintracht Frankfurt e un fel de Thanos, personajul negativ din filmele Avengers. Thanos are o expresie care a ramas in mintea celor care iubesc filmele de actiune: “I AM…INEVITABLE.”

Suporterii echipei Manchester United glumesc pe retelele de socializare si isi doresc sa intalneasca in primavara europeana pe Eintracht Frankfurt ca sa scape de antrenorul lor care tocmai a pierdut la Astana, in Europa League.

Comunicatul oficial al echipei Arsenal legat de aceasta despartire

Josh Kroenke a spus: „Multumirile noastre cele mai sincere merg catre Unai si colegii sai care au facut eforturi importante de a readuce clubul nostru la nivelul pe care il asteptam cu totii. Ii dorim Unai si echipei sale doar succes viitor. ”  Decizia a fost luata datorita faptului ca rezultatele si performantele nu sunt la nivelul cerut. I-am cerut lui Freddie Ljungberg sa-si asume responsabilitatea pentru prima echipa in calitate de antrenor principal interimar. Avem incredere deplina în Freddie pentru a ne duce mai departe.  Cautarea unui nou antrenor principal este în curs de desfasurare si vom face un anunt suplimentar atunci cand acest proces va fi finalizat.

Puteti sa cititi acest comunicat in limba engleza direct pe siteul oficial al clubului Arsenal.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap