Informatii exclusive despre grupele Champions League

grupele champions league

Cea mai importanta competitie fotbalistica din lume isi cunoaste acum componenta grupelor pentru acest sezon fotbalistic. In acest articol, o sa gasesti informatii exclusive despre grupele Champions League, stiri pe care nu le zaresti in presa din Romania ocupata de prea mult timp cu groparul FCSB, Gigi Becali.

Grupa A: PSG, Real, Galatasaray, Brugge

Grupa B: Bayern, Tottenham, Red Star, Olympiacos

Grupa C: City, Atalanta, Shakhtar, Zagreb

Grupa D: Atletico, Juventus, Leverkusen, Moscow

Grupa E: Napoli, Liverpool, Salzburg, Genk

Grupa F: Barcelona, Inter, Dortmund, Slavia

Grupa G: Lyon, Leipzig, Benfica, Zenit

Grupa H: Ajax, Valencia, Chelsea, Lille

Sahtior Donetsk este in aceeasi grupa cu Manchester City al treilea an la rand. Cei de la UEFA alimenteaza spusele microbistilor care cred ca tragerea la sorti a grupelor Champions League este aranjata.

Cea mai tare grupa este F, unde Barcelona, Inter si Borussia Dortmund se bat pentru primele 2 locuri. Stiati ca intre Barcelona si Borussia Dortmund au fost pana acum doar 2 meciuri oficiale? In 1997, in SuperCupa Europei s-a jucat dubla mansa. In primul meci Borussia 1-1 Barcelona si in retur Barcelona 2-0 Dortmund.

Olympiakos impotriva Steaua Rosie Belgrad in grupele Champions League va fi un spectacol garantat in tribune cu elemente pirotehnice. Jucatorii echipei din Serbia au sarbatorit calificarea in grupele Champions League printr-o parada cel putin ciudata. Jucatorii au mers prin oras la bordul unui tanc, model T-55. Suporterii sarbi, unde sunt si fosti veterani din Razboiul din Iugoslavia, au o galerie denumita Armata de Nord cu sloganul: “Masina s-a pus in miscare!”

Razboaiele iugoslave pot fi impartite in două grupuri din diferite conflicte distincte:

  • Razboaiele din perioada destramarii Republicii Socialiste Federative Iugoslavia
  1. Razboiul din Slovenia (1991)
  2. Razboiul Croat de Independenta (1991-1995)
  3. Razboiul Bosniac (1992-1995)
  • Razboaiele din zonele populate de albanezi:
  1. Razboiul din Kosovo (1998- 1999)
  2. Conflictul din Sudul Serbiei (2000-2001)
  3. Conflictul din Macedonia(2001)

Ma bucura prezenta echipei Steaua Rosie Belgrad in Champions League. In sezonul 1990-1991, aceasta echipa castiga Cupa Campionilor cu Belodedici in primul 11 si Supercupa Europei in 1991-1992, dar in incepand din 1993 nu i s-a mai permis participarea in cupele europene din cauza razboiului din Iugoslavia. Dupa razboi, cateva echipe din fosta Iugoslavie au avut participari in Europa League, dar nimic important.

Acum, Dinamo Zagreb si Steaua Rosie Belgrad, 2 echipe din tari lovite puternic de razboi in trecut, sunt in grupele celei mai puternice competitii de fotbal din Europa. Dinamo Zagreb a trecut in ultimul tur de Rosenborg dupa un rezultat de egalitate 1-1 in deplasare (goluri marcate de Babajide David in minutul 11 si Amer Gojak de la croati in minutul 71), iar Steaua Rosie Belgrad a trecut de Young Boys pe Maracana din Serbia dupa un rezultat identic. Golurile au fost marcate de Aleksa Vukanovic in minutul 59 si El Fardou Ben Nabouhane in minutul 82, un autogol de toata frumusetea.

Sursa poza besoccer.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap