Papa Francisc si fotbalul din Argentina

Papa Francisc

Papa Francisc viziteaza incepand de azi Romania si toata lumea este atenta la vorbele spuse de unul dintre cei mai importanti oameni din lume. Papa Francisc a adus un omagiu sacrificiului fiilor si fiicelor Romaniei care au plecat din tara, care imbogatesc cultura europeana si in acelasi timp ajuta familiile ramase acasa. Putini stiu ca Papa iubeste fotbalul la nebunie pentru ca este socios la San Lorenzo, adica cotizant anual, iar sumele platite sunt intre 280 si 590 $. Papa Francisc s-a nascut pe 17 decembrie 1936 in Buenos Aires, a crescut la periferia capitalei Argentinei si a ales de mic sa fie suporterul echipei San Lorenzo.

Care sunt cele mai importante echipe din Argentina?

Echipele cele mai iubite din Argentina sunt: Boca Juniors, River Plate, Independiente, Racing si San Lorenzo de Almagro. In 2013, San Lorenzo a castigat campionatul in Argentina si Papa Francisc a primit un tricou personalizat de la jucatorii echipei argentiniene.

Argentina, alaturi de Brazilia reprezinta cele mai mari forte din fotbalul sud-american. Toata lumea il stie pe Maradona, cel care dribla intreaga echipa a Angliei la un Mondial, dar nu se oprea acolo si marca un gol controversat cu mana care a facut inconjurul lumii. Sau pe Messi, cel care este numarul 1 la Barcelona sau echipa nationala a Argentinei. Acum la nationala Braziliei cel mai important jucator este Neymar, iar in trecut Ronaldo grasul facea diferenta la 2 Cupe Mondiale si devenea o legenda a fotbalului. Cei mai in varsta isi amintesc de Pele, considerat cel mai bun din toate timpurile sau de Ronaldinho, Zico, Romario, Socrates sau Rivaldo.

Papa Francis nu a fost singurul cu acest rang care a fost innebunit dupa fotbal

In trecut, Papa Ioan Paul II (nascut Karol Jozef Wojtyła) a jucat fotbal si a fost portar în echipa liceului din Wadowice (Polonia). Succesorul sau, Papa Benedict XVI (nascut Joseph Aloisius Ratzinger), a simpatizat cu Bayern Munchen inca din copilarie. Fotbalul este un fenomen mondial, iar faptul ca Papa Francisc este un fan al echipei San Lorenzo il face mai apropiat si mai iubit de oameni.

Sursa poza telekomsport.ro

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap