Jucatori arestati in Spania pentru meciuri aranjate la pariuri

Raul Bravo

Coruptie in fotbal exista in toata lumea, dar nu ma asteptam ca in Spania, tara care a promovat cel mai spectaculos fotbal din ultimii 10 ani, sa existe meciuri aranjate la pariuri de catre jucatori profesionisti din La Liga sau fosti jucatori aflati in conducerea unor cluburi de fotbal.

Ce blaturi au facut jucatorii si cum se numesc acestia?

Jucatorii de la Getafe si Huesca au fost implicati in meciuri aranjate la pariuri, dar si fosti jucatori importanti. Politia din Spania i-a arestat pe Raul Bravo – fost jucator la Real Madrid, Borja Fernandez – jucator activ la echipa Real Valladolid, Carlos Aranda – a facut parte din lotul echipelor Granada si Las Palmas, Samuel Saiz Alonso – jucatorul lui Getafe si Inigo Lopez Montana – jucatorul echipei Deportivo de la Coruna.

Au mai fost arestati Agustin Lasaosa – presedintele clubului de fotbal Huesca si Juan Carlos Galindo Lanuza – medic in cadrul aceluiasi club. Reprezentantul legal al echipei Huesca a declarat ca au fost facute mai multe arestari din cadrul reprezentantilor clubului si o comisie judiciara va veni sa verifice mai multe acte din birourile celor din conducere.

Care este meciul care a declansat ancheta politiei din Spania?

Unul dintre meciurile care au ridicat suspiciuni a fost Huesca 0-1 Nastic disputat pe 29 mai 2018. Casele de pariuri Unibet si 888 au obsevat miscari ciudate de cote la acest meci, plus sume mari de bani pariate din China si Ucraina. In trecut, chinezii nu erau fani ai Diviziei a 2-a din Spania, dar la acest meci s-au imbulzit sa parieze. S-au pariat de 14 ori mai multi bani decat la un meci normal. A fost surpriza cu victoria oaspetilor, plus cartonas rosu la gazde pe final de meci.

In afara de acest meci aranjat de jucatori pentru pariuri online, mai sunt suspectate de politia din Spania mai multe meciuri din La Liga, din liga 2-a si din liga a 3-a. Sursa acestor informatii este ziarul spaniol El Periodico, despre care a scris si BBC.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap