Eu sunt Zlatan. Autobiografia lui Ibra

zlatan ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic este cunoscut de toata suflarea fotbalistica ca fiind unul dintre cei mai spectaculosi atacanti, dar si un caracter puternic care l-a infruntat pe Guardiola. A fost jucator de baza la Ajax, Milan, Barcelona si Juventus si a fost platit regeste. Acum joaca la Los Angeles Galaxy, unde poarta numarul 9 si in acest sezon are 7 goluri marcate in 5 meciuri. La echipa Galaxy a debutat cu gol, dar asta nu e o surpriza pentru nimeni pentru ca a facut acelasi lucru la alte 4 echipe de fotbal unde a debutat.

Viata personala a lui Zlatan

Viata lui nu a fost doar roz, pentru ca a avut o familie destramata. Autobiografia “Eu sunt Zlatan” face parte din unele carti online pe care nu trebuie sa le ratezi. Tatal era un alcoolic notoriu, sora lui era dependenta de droguri, iar relatia dintre parintii lui nu a fost niciodata un exemplu de urmat. A crescut in cartierele rau famate din Malmo, intr-o familie cu 5 copii, iar parintii se luptau cu destinul ca sa le puna ceva pe masa. Zlatan povesteste ca se ducea la scoala in primul rand pentru mancarea de la pranz pe care o primea de la autoritati.

Ibra, Guardiola si The Special One

Zlatan a fost mereu un caracter aparte. Nu l-a avut niciodata la inima pe Guardiola, omul care a facut din Barcelona o echipa care te domina prin posesie prelungita. In schimb, Ibra a avut mai mereu vorbe frumoase despre Mourinho, The Special One. Daca de Guardiola spunea ca este ca o draperie, nu lasa soarele sa intre in viata jucatorilor de fotbal. Pe cand, Mourinho a fost descris mai mereu de Ibra ca un antrenor cool, care stie sa tine un grup unit. In 2009, relatia dintre Zlatan si Pep Guardiola se racea pe zi ce trece. Iata ce declara atacantul suedez in acea vreme:
 „Totul a început în momentul în care Messi a început să vorbească şi a cerut un alt rol, iar Guardiola a preferat să-i facă lui pe plac. După o vreme, am mers să discut cu antrenorul, căruia i-am spus că sunt un Ferrari pe care îl conduce ca pe un Fiat. În urma acestei discuţii, lucrurile s-au deteriorat şi mai mult. Pep nici nu îmi mai acorda atenţie”.

Autobiografia “Eu sunt Zlatan” este scrisa cronologic, de la copilaria grea si lumea urata din cartiere pana la succesul nebun din zilele noastre. O sa citesti cat de greu i-a fost dupa accidentari si cat a suferit in acele vremuri. Daca iti place sportul, in special fotbalul, aceasta carte nu trebuie sa iti lipseasca din biblioteca.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap