Echipele care au castigat Europa League

Echipele care au castigat Europa League

Dintre toate echipele care au castigat Europa League, nu o sa gasiti niciuna din Franta. Echipele din Ligue 1 au ajuns de 6 ori in finale de Champions League si de 5 ori in finale de Europa League si au castigat doar o data cel mai important trofeu prin Marseille in 1993, cand a invins pe Milan cu 1-0 prin golul marcat de Boli in minutul 43. In Europa League, tara cu cele mai multe trofee este Spania care are 11 in palmares cu 4 echipe diferite, pe locul 2 se afla Italia cu 9 trofee cu 4 echipe diferite, iar pe locul 3 se afla Anglia cu 8 cupe cu 5 echipe diferite. Romania a fost forte aproape sa aiba o finalista in 2006, cand Steaua Bucuresti a fost eliminata de Middlesbrough in semifinala Europa League, in ultimele minute de joc.

Echipe mai putin cunoscute care au castigat Europa League

Ipswich Town a castigat Europa League in 1981, iar acum se afla pe ultimul loc in Championship cu 27 de puncte si va retrograda in liga a 3-a din Anglia. Ipswich Town are doar o singura victorie in ultimele 10 meciuri jucate, 6 egaluri si 3 infrangeri si in plus a primit gol in fiecare partida de fotbal jucata in ultimele luni de zile.

O alta echipa mai putin cunoscuta care are 2 trofee de acest fel in palmares este IFK Goteborg, care nu face parte din elita fotbalului european ca Barcelona, Juventus, Bayern Munchen, PSG, Real Madrid etc. IFK Goteborg se afla pe locul 7 in clasamentul campionatului din Suedia, dar aceasta competitie a inceput de 2 etape, iar pozitia acestei echipe de fotbal este irelevanta acum.

Perioada buna a fotbalului italian

In anii 90, echipele din Italia au dominat aceasta competitie. In 1989, Napoli castiga trofeul Europa League, peste 1 an era randul echipei Juventus sa fie prima in Europa in aceasta competitie, iar in 1991 a venit randul echipei Inter sa se bucure de acest trofeu. Ajax intrerupe acest sir de victorii in 1992, dar urmeaza inca 3 ani in care echipele din Italia castiga Europa League: Juventus in 1993, Inter in 1994 si Parma in 1995. Parma va mai castiga o data aceasta cupa in 1999, iar cu un an inainte Inter reusea acelasi lucru. Cred ca Serie A din perioada 1998-2001 a fost campionatul cel mai puternic de fotbal din toate timpurile.

Sursa poza Goal.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap