Impozitul pentru pariuri sportive online se va opri de la sursa


Pariorii romani nu mai sunt obligati sa se duca la ANAF sa depuna declaratia 200 referitoare la impozitul pe retrageri din online incepand din luna Martie 2018.
Impozitul pentru pariuri sportive online se va opri de la sursa. Cu alte cuvinte daca retragi de la o casa de pariuri ca Betfair, Unibet si altele, aceste agentii de pariuri sportive vor opri impozitul la fiecare retragere executata de voi. Asta e valabil si pentru cei care joaca poker online.
Intr-o sedinta a Guvernului din 16 Martie, s-a stabilit, in cadrul unui pachet de modificari la Codul Fiscal, ca, in cazul castigurilor online sau la festivalurile de poker, sumele datorate statului de catre jucatori sa fie oprite de catre organizator, acesta avand obligatia sa faca viramentele aferente la bugetul de stat.

Daca ati avut retrageri pana la sfarsitul lunii Martie, toate impozitele pe sumele retrase pana la publicarea masurii in Monitorul Oficial sunt inca in sarcina jucatorilor. Dar incepand de azi ati scapat de cozi la ANAF sau de scrisori primite in care sunteti somati sa platiti impozitul pentru pariuri online. Era o lege proasta pentru ca asa ne place noua, romanilor, sa complicam toate lucrurile.

Impozitul se face pe fiecare retragere facuta de voi. Nu se cumuleaza. Astfel impozitul este de 1% pentru orice suma sub 15.000 euro, 16% pentru tot ce depaseste 15.000 euro, din care 25% pentru tot ce depaseste 100.000 euro.

Comentarii