Wigan a eliminat-o pe Manchester City din FA Cup


Wigan a eliminat-o pe Manchester City din FA Cup cu scorul de 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Will Grigg in minutul 79. La golul marcat de gazde a gresit grav fundasul echipei Manchester City, Walker care a lasat mingea sa treaca dupa o pasa a adversarilor. Unii glumesc si spun ca Walker s-a uitat prea mult la Olimpiada de iarna, in special la Curling. Si de asta a lasat mingea sa alunece pe sub piciorul lui, ca pe gheata. Balonul a ajuns la Wil Grigg care a zis Multumesc si a marcat singur cu portarul. Will Grigg are mai multe goluri marcate impotriva echipelor din Top 6 din Premier League decat Lukaku.

Date statistice la meciul Wigan vs Manchester City:
Posesie: 17%-83%
Pase reusite: 182-831
Cornere: 0-15
Suturi spre poarta: 4-29
Goluri: 1-0

Manchester City a jucat in 10 oameni inca din minutul 45, dupa eliminarea lui Delph care a intrat cu talpa sus pe tibia unui adversar.
Guardiola nu va mai castiga toate trofeele din acest sezon asa cum sperau suporterii lui Manchester City. Dar spaniolul s-ar putea sa fie suspendat pentru ca la pauza a avut o reactie violenta impotriva arbitrilor. Dar arbitrul central Taylor A. nu e de vina pentru intrarea criminala a lui Delph.

Wigan se pare ca este echipa care o terorizeaza pe City in FA Cup pt ca in 2013 a castigat finala, iar in 2014 si 2018 au eliminat echipa lui Guardiola cu 2-1 si 1-0.
Daca Wigan o va invinge pe Southampton acasa, atunci aceasta echipa ajunge in semifinalele FA Cup de 3 ori in ultimii 6 ani. E un record important pentru o echipa mica care se lupta cu niste cluburi din Premier League cu bugete de sute de milioane de lire sterline.

Comentarii