Teren de fotbal in insulele Lofoten din Norvegia


Imaginea zilei vine din insulele Lofoten din Norvegia unde este un teren de fotbal care arată, cel puțin de sus, ca în filmele SF. Mulți dintre voi se vor gândi că dacă un mijlocaș lovește balonul rotund în forță, aceasta poate ajunge în ocean. E posibil, dar în general se lovește de stânci și revine înapoi în teren.
Dacă ajung vreodată prin Norvegia, chiar dacă frigul nu este cel mai bun prieten al meu, o să joc fotbal acolo. Omul poate crea lucruri mărețe, iar un teren de fotbal pe o insulă mică este de remarcat.

Si acum cateva date despre fotbalul de acolo. Echipa națională a Norvegiei a jucat pentru prima dată un meci oficial în 1908, împotriva Suediei, un meci unde Norvegia a pierdut cu un scor destul de mare, 11-3. Echipa a avut un început dificil, jucând 27 de meciuri înainte de a obține prima victorie în 1918, împotriva Danemarcei. Totuși, în anii următori echipa a avut un progres remarcabil, și când a ajuns la Jocurile Olimpice din 1936, chiar a făcut spectacol, învingând Germania 2-0, cu Hitler însuși la stadion. Până la urmă, echipa a obținut medalia de bronz. În 1938 Norvegia s-a calificat pentru prima oră la campionatul mondial, după ce a trecut de Irlanda, dar a fost eliminată de Italia în prima fază a competiției. Norvegia s-a calificat pentru campionatul mondial de fotbal în 1938, 1994 și 1998, a reușit să ajungă la campionatul european de fotbal pentru prima dată în 2000.

Terenul de fotbal in insulele Lofoten din Norvegia vazut de aproape
De la nivelul solului, terenul de fotbal nu mai este ca în povești. Mulți turiști au fost dezamăgiți atunci când au văzut de aproape acest teren de fotbal.

Comentarii