Olimpiada de iarna in imagini


Ursul polar agresiv de pe casca lui Barrett Martineau din Canada vine de la porecla The Bear. Acest supra-nume i-a fost atribuit de catre antrenorul lui personal. Acesta a concurat la proba de coborare skeleton la Olimpiada de iarna, dar nu a obtinut un rezultat notabil pe masura ursului agresiv de pe casca lui. Chiar si romanul Dorin Velicu a terminat in clasamentul de coborare la skeleton inaintea canadianului. Romanul s-a clasat pe locul 25, iar Barrett Martineau pe locul 26.
Sursa pozei Wong Maye-E/AP Photo

Daca vreti sa vedeti alte desene superbe pe o casca de concurs de la Olimpiada de iarna intrati pe siteul Deadspin
Acolo o sa gasiti si casca lui Akwasi Frimpong din Ghana care este reprezentata de un iepure care scapa din gura leului. Akwasi Frimpong a declarat ca el este iepurele care evita in ultima clipa leii din trecutul lui. Nu mai este mancat de lucrurile negative din viata lui.

Si daca vreti sa stiti cum puteti sa ajungeti in lotul Romaniei pentru Olimpiada de iarna, in proba de coborare la skeleton trebuie sa fii putin nebun pentru ca este una dintre cele mai periculoase coborari. Apoi trebuie sa fii un sportiv cu viteza foarte mare in primii metri. Poti sa vii din atletism, fotbal, nu conteaza sportul. Dar fara viteza mare la inceputul coborarii, atunci cand trebuie sa impingi sania cu cea mai mare rapiditate, nu ai sanse sa ajungi in top.
Skeletonul este un sport de iarna, care, ca si sania, se practica pe o partie de gheata descendenta. Diferenta principala intre skeleton si sanie este pozitia sportivilor: in proba de skeleton, sportivul se intinde cu capul inainte, pe cand in proba de sanie, pozitia este cu picioarele inainte.
Saniile folosite in aceasta proba sunt mai grele si mai usor de controlat, putandu-se ajunge la o viteza maxima de 130 km/h.

Unul din artistii care a realizat aceste opere de arta este Jordon Bourgeault care are acest cont de Instagram www.instagram.com/jboairbrush/

Comentarii