Patrice Evra a fost suspendat de UEFA pe o perioada foarte lunga


Patrice Evra a fost suspendat de UEFA din toate competitiile de fotbal din Europa pana pe data de 30 Iunie 2018. Patrice Evra i-a dat un picior in cap unui suporter al echipei Marseille. Totul a degenerat dintr-o discutie aprinsa intre jucatorii acestei echipe si suporterii acestui club important din Franta. Ce s-a intamplat atunci?
500 de suporteri ai lui Marseille au intrat pe teren inaintea meciului cu Guimaraes din deplasare, in Europa League. Suporterii i-au strigat lui Evra ca este un jucator slab, ca vor ca el sa plece de la club, ca ar fi bine ca Evra sa se ocupe doar de videoclipuri pe Instagram pentru ca doar la asta e bun. Iar Evra s-a gandit ca singura modalitate de a raspunde este sa aplice o lovitura de picior in cap unui suporter in stilul actorului Jean Claude Van Damme. Evra a primit cartonasul rosu si a devenit primul jucator din Europa League eliminat inainte de starul meciului.
Marseille a renuntat la serviciile lui Evra datorita acestui comportament de golan.

Evra ar putea sa joace in MLS, in fotbalul din SUA, pentru ca in Europa nu mai are viitor. Dar fotbal in MLS se va juca din nou in martie 2018 pentru ca acum sunt meciuri din play-off si nicio echipa nu cred ca vrea un asemenea transfer.
Cred ca ar fi bine pentru Evra sa se retraga din fotbal. Este un final de cariera trist pentru un asemenea jucator de legenda din fotbalul mondial.

Cred ca e o legatura intre jucatorii francezi care au jucat pentru Manchester United si violenta impotriva suporterilor. In trecut a fost Eric Cantona care a sarit ca Bruce Lee intr-un suporter al echipei Crystal Palace, Matthew Simmons. Cantona a fost eliminat in acel meci(a fost provocat mai mereu de fundasii echipei Crystal Palace pana a cedat si a primit cartonasul rosu) si a trecut la fapte. Era 25 Ianuarie 1995 si Cantona a fost numit o figura a dusmaniei pentru ca era imbracat complet in negru. Nebunul era echipat in tricoul de deplasare al echipei Manchester United.
Acel atac al lui Cantona ramane unul dintre cele mai socante evenimente din Premier League.


Comentarii