Unde va juca FC Barcelona daca regiunea Catalonia isi va proclama independenta?


Nu stiu daca regiunea Catalonia isi va proclama independenta, mai ales dupa interventia fortelor de ordine trimise de Guvernul Spaniei pentru a distruge alegerile cu aceasta tema. Dar daca aceasta regiune va reusi sa se desprinda de Spania in viitor, atunci ramane o intrebare importanta. Unde va juca FC Barcelona in aceasta situatie?
Cred ca e in interesul iubitorilor de fotbal din intreaga lume sa ramana in Primera Division. El Clasico dintre Barcelona si Real Madrid este urmarit de aproape tot globul pamantesc. Daca FC Barcelona paraseste Primera Division, El Clasico dispare.

Sunt zeci de exemple unde echipe de fotbal joaca in campionate din tari vecine. Vaduz in Liga din Elvetia, Derry City in Irlanda, Monaco in Franta, echipele din Tara Galilor in Anglia, Wellington in Australia, Berwick in campionatul din Scotia, echipele din Canada in MLS - Major League Soccer.
Campionatul din Catalonia nu va fi unul puternic. Sunt doar cateva echipe de renume in acea zona. Dar principala problema va fi pentru Nationala Spaniei. Sunt multi jucatori de valoare din Barcelona care vor juca pentru Nationala regiunii Catalonia si nu pentru Spania.

In trecut, UEFA a fost nevoita sa recunoasca noi echipe nationale atunci cand s-a destramat URSS in 1991 sau Iugoslavia din cauza razboiului civil. Problema majora nu este ce sportiva, este cea politica. Daca regiunea Catalonia isi proclama independenta si este recunoscuta de state importante din lume, vor aparea alte regiuni prin Europa care vor dori acelasi lucru. Si cred ca asta va fi sfarsitul Uniunii Europene care si asa are probleme mari din cauza Brexitului provocat de Anglia.



Comentarii