Premier League Romania are un nume nou Tackle.ro


Siteul Premierleagueromania.com s-a mutat la Tackle.ro
E o mișcare bună din partea celor care administrează siteul pentru că primul domeniu avea 3 cuvinte în el și era greu de scris. Nu dificil, dar îți lua prea mult timp ca să tastezi tot numele siteului. Acum tackle.ro este simplu și la obiect.
În plus, marile siteuri din lume sunt formate din două cuvinte sau doar un singur cuvânt: Google, Bing, Facebook, You Tube etc. Un site trebuie să fie ușor de pronunțat și ușor de scris.

Iar tackle, într-o traducere aproximativă, înseamnă intrare tare la minge, deposedare prin forță. Iar această intrare la minge reprezintă spiritul britanic în fotbal. La începutul fotbalului, când nu erau toate regulile clar stabilite, cei din Anglia au hotărât ca jucătorii să aibă tibiere, dar să se poată lovi peste picioare fără să se acorde fault. Astfel, jucătorii puteau să joace fotbal și puteau să se simtă bărbați în același timp. Erau vremuri străvechi în care masculii nu se epilau pe picioare și se intră tare la minge. Iar această informație am aflat-o citind cartea Inverting the Pyramid de Jonathan Wilson.
Este o carte despre tactică, istorie și întâmplările din fotbalul mondial de la începuturi până în zilele noastre.

Tackle.ro este un site despre fotbalul din Premier League în primul rând. Dar se discută și despre alte campionate importante din Europa sau meciuri interesante din cupele europene. Poveste siteului este simplă. A existat un grup pe Facebook despre Premier League, apoi cei de acolo s-au hotărât să își facă și un site pentru ca informațiile de pe Facebook se pierd în timp în pădurea deasă de postări de tot felul. Iar siteul a crescut frumos. Nu o să găsiți pe tackle.ro știri și articole de can-can sau transferuri inventate, așa cum v-a învățat prost presa de la noi din țară.

Comentarii