Dinamo si Craiova au picat cu echipe puternice in Europa League


Sunt puține echipe din fotbalul românesc care au noroc la tragerea la sorți în cupele europene. FCSB sau fosta echipă Steaua mai mereu a avut adversari accesibili, chiar dacă echipa lui Becali nu era cap de serie. Chiar au glumit unii ziariști azi când au spus că asta e Steaua pentru că nu a părăsit-o norocul la tragerea la sorți. Dar să lăsăm echipele noastre din Champions League și să ne îndreptăm atenția spre Europa League.
Dinamo va întâlni Athletic Bilbao și CSU Craiova va juca împotriva lui AC Milan, conform tragerii la sorți care a avut loc vineri, la Nyon.
În turul trei preliminar ar putea evolua și Astra Giurgiu, dacă va trece de Zira FK în turul doi preliminar. În prima mansă, giurgiuvenii s-au impus cu scorul de 3-1, iar returul este programat săptămana viitoare.

Dinamo București revine după câțiva ani în cupele europene. Și chiar de la început are viață grea pentru că o va întâlni pe Athletic Bilbao. Lotul spaniolilor este cotat la 171 de milioane de euro. Au jucători de valoare și combină experiența cu nebunia și entuziasmul tinerilor. Printre jucătorii cu multe meciuri în picioare se număra Aduriz, Iturraspe și Susaeta. Unii dintre jucătorii tineri fac parte din echipa Națională a Spaniei. Muniain sau Laporte pot să facă oricând diferența în meciurile importante. Muniain știe cu mingea și este un pasator de talie mondială. Este supranumit Messi al Spaniei. Singura problemă a echipei Athletic Bilbao o reprezintă faptul că au un antrenor nou. Și durează câteva săptămâni până când un nou antrenor reușește să își impună ideile tactice la echipă.

CSU Craiova o va întâlni pe Milan. Echipa din Italia cumpără jucători de valoare din toate colțurile lumii. Chiar azi, când scriu acest articol, Milan l-a transferat pe Leonardo Bonucci de la Juventus. Suma plătită de Milan pentru acest jucător a fost de 40 de milioane de euro. Multă lume se întreabă de ce Juve a renunțat la Bonucci. Pentru că alături de Giorgio Chiellini și Andrea Barzagli formau cea mai bună apărare din lume. Unii specialiști spun că existau neînțelegeri între Bonucci și conducerea lui Juventus.
Când vine vorba de șansele de calificare, Gică Craioveanu a zis că echipa din Craiova are 10% șanse. Și Craioveanu este un oltean innrait, un fan al Craiovei, dar și un cunoscător fin al fotbalului mondial.

Eu îmi doresc că toate echipele din România să ajungă în Grupele Champions League sau Europa League. Știu că cei că mine sunt pe cale de dispariție, dar fotbalul românesc se va stinge ușor dacă nu va avea echipe în cupele europene.

Comentarii