Campionate de fotbal cu cele mai multe contra-atacuri


Liga 1 din România se află pe locul 2 în acest clasament al campionatelor de fotbal cu cele mai multe contra-atacuri. Și asta nu se datorează fotbalului spectacol pe care îl practică jucătorii români, ci stilului defensiv specific nouă. Și echipele mari ca FCSB, Dinamo, Astra, CFR Cluj, Viitorul lui Hagi joacă cu cel puțin 2 închizători atunci când întâlnesc echipele mici. FCSB a pierdut campionatul în România pentru că nu a jucat ofensiv. Cei de acolo au refuzat să joace cu încă un atacant lângă Alibec. Iar acest stil de joc s-a dus ca un virus prin aer și la Naționala României care a obținut 6 puncte din 6 meciuri în preliminariile pentru Cupa Mondială de Fotbal din 2018. Un stil total defensiv cu puține reușite în atac.

Încă ceva legat de această statistică. Ați văzut ce prost se execută în Liga 1 fazele fixe? Și la faze fixe mă refer la cornere sau lovituri libere de la distanță care se transformă în centrări. Și pentru că aceste faze sunt bătute slab, echipa adversă recuperează mingea și pleacă repede pe contra-atac.
Dar să nu ai ghinionul să îl ai atacant pe Ivan de la Craiova care ratează zeci de ocazii singur cu portarul. La fel cum a făcut în meciul cu Chile când a ratat incredibil. Ca mai apoi să declare ca a vrut să îi umilească. Mai bine Ivan înscria un gol simplu și era perfect pentru toată lumea din fotbal.

Pe primul loc în acest clasament se află Scoția, iar pe locul 3 se află Belgia, un campionat unde chiar se joacă fotbal frumos. Campionatele mari din Europa sunt pe niște locuri codașe: Franța pe locul 11, Germania pe 12, Premier League pe locul 18 și Spania pe 19. E mult mai ușor să te aperi decât să ataci și să desfaci anumite așezări defensive. Iar România, chiar și în perioada Generației de Aur, juca defensiv, dar avea un contra-atac fulger cu rezultate notabile pe tabela de marcaj. Vezi meciurile contra Columbiei sau Argentinei din 1994.

Comentarii