Stiri si date statistice din fotbalul mare


Stiri si date statistice din fotbalul mare

1. Tottenham a terminat acest sezon din Anglia fără să fie învinsă pe teren propriu. Din 23 de meciuri jucate acasă în toate competițiile, Tottenham a câștigat 21 și a făcut doar 2 meciuri terminate la egalitate(Liverpool și Leicester).
2. Real Madrid este singura echipă din cele mai puternice campionate din lume care a marcat în 62 de meciuri la rând.
3. Doar 3 echipe au reușit să înscrie peste 100 de goluri în campionatele în care joacă în acest sezon fotbalistic. Acestea sunt: Barcelona(112 goluri), Monaco(102 goluri) și Real Madrid(100 de goluri). La Monaco, cel mai bun marcator este Radamel Falcao cu 20 de reușite, urmat de Kylian Mbappé care a înscris 14 goluri.

4. Robert Lewandowski este singurul jucător de Bundesliga care a marcat peste 30 de goluri în 2 sezoane la rând. Gerd Müller a mai reușit acest record în sezoanele în 1972/73 și 1973/74.Si daca tot vorbim de recorduri pe teritoriul german, Pizarro este cel mai bun marcator străin din Germania din toate timpurile, iar Lewa va trebui să mai marcheze cel puțin 40 de goluri ca să îl depășească.
5. Antrenorii italieni sunt la mare căutare. În ultimele 2 sezoane în Premier League, au câștigat campionatul antrenori italieni(Ranieri cu Leicester si Conte cu Chelsea). La fel s-a întâmplat și în campionatele din Germania, Rusia și Italia.
6. Media de suporteri care vin să strige pentru Benfica, atunci când joacă acasă, este de 55.917 în acest sezon. Pe stadionul Estádio da Luz vin cei mai mulți suporteri din Portugalia. Dar asta nu se întâmplă pe toate stadioanele. Sunt unele cazuri, ca la noi, când al alte echipe vin 2000 de spectatori.

Comentarii