Unul din trei americani adulti pariaza pe Super Bowl


Americanii au multe lucruri fascinante pentru cei care privesc din afara, iar Super Bowl este unul dintre ele: marele eveniment sportiv care reuseste an de an sa inglobeze cifre record, gratie interesului enorm al publicului. Cea de-a 51-a editie a Super Bowl este programata pe 6 februarie (ora 1:30 am - ora locala a Romaniei), cand New England Patriots si Atlanta Falcons isi vor disputa suprematia.

Conform asteptarilor caselor de pariuri de top, aproximativ 1 din 3 americani adulti va paria pana la ora meciului la aceasta editie a Super Bowl. "Cifrele indica faptul ca in ultimii 25 de ani, casele de pariuri s-au imbogatit cu 125 miliarde de dolari de pe urma pariurilor pe Super Bowl. De asemenea, 92% din persoanele care au pariat cel putin o data pe Super Bowl sunt "pe minus" in evidenta personala", noteaza portalul Ponturi-Bune.ro, dedicat pasionatilor de pariuri sportive online.

Cifrele sunt punctul forte al acestei intalniri, dincolo de jocul propriu-zis. Astfel, cel mai ieftin bilet pentru Super Bowl se poate gasi la 2.800 de dolari in acest moment, iar cel mai scump bilet a fost cumparat cu 15.450 de dolari. De mare efect sunt si reclamele difuzate in pauza Super Bowl la TV, companiile platind aproximativ 5 milioane de dolari pentru doar 30 de secunde de difuzare. Chiar si in aceste conditii, cererea este foarte mare, iar brandurile fac chiar spoturi speciale pentru acest moment.

Pentru a tine pasul cu partea de cifre inedite, cei de la Unibet propun niste pariuri iesite din comun in cazul unui eveniment sportiv obisnuit. Iata spre exemplu un potential pariu pe... durata intonarii imnului. Cota este 2,00 pentru varianta "2 minute si 14 secunde sau mai putin de atat". In ultimii 10 ani, media duratei de intonare a imnului este putin sub 2 minute, iar 9 din 10 artisti au intonat imnul in mai putin de 2 minute si 14 secunde. Recordul: 2 minute si 35 de secunde.

Un alt pariu demn de remarcat, cu cote foarte ridicate, este cel pe... o culoare. Mai exact, traditia spune ca antrenorul castigator este stropit cu butoiul de Gatorade de catre jucatorii de pe banca sa. Daca antrenorul ar fi de exemplu stropit cu Gatorade Blue, un parior ar castiga de 8 ori suma plasata, in cazul unui pariu pe aceasta varianta.

Comentarii