Simona Halep pierde in primul tur la Australian Open


Interviul ei înainte de Australian Open începea cu fraza "I have no goals." Neinspirat formulat, iar Simona de când a câștigat la Madrid anul trecut este mediocră din orice punct de vedere: mișcare, mindset, imaginație pe teren și mixaj de lovituri și nu mai văd trecerea/ruptura de la stilul defensiv la cel agresiv. Și când nu îi merge jocul, se plafonează, joacă doar defensiv, nu luptă îndeajuns pt fiecare punct ca s-o facă să strângă pumnul și să strige că se poate. Are un pontential uriaș (am câteva meciuri excelente în memorie ca referință), dar azi noapte am văzut (cred) doar 4 puncte bune din partea ei. Dacă nu lucrează la atitudine (pentru că ceva clar s-a "rupt"), eu nu o mai văd în top 10 anul ăsta și nici în stare să câștige alt turneu major (de Grand Slam-uri nici nu se pune problema).

Doare, doare rău de tot o asemenea prezentă la un Turneu de Grand Slam. Oricare ar fi motivul sau motivele, Simona va trebui să schimbe ceva. Evidența jocului ei fără ritm, mingi scurte aruncate fără vlagă, deplasare la relanti, construcția punctului la întâmplare,etc a destabilizat-o și i-a dat o încredere imensă lui Shelby.

Mie nu mi s a părut deloc ok limbajul corpului Simonei de când a intrat în arena. Am avut din acel moment un sentiment că ceva este în neregulă.
Oricum, sunt foarte neplăcute astfel de contraperformante în acest mod. Dacă ai probleme de sănătate, nu intra în teren. Ori joci ori nu.

Jocul per total foarte slab. Primul serviciu cu 145-150Km/h pe care Rogers îl returna de nu-l vedea Simona.
Returul a regresat mult, în raliuri nu mai ține cum ținea în anii trecuți.
Nu mai are răbdare și după 4-5 schimburi, greșește. Mingi prea scurte, numai bune de pălit de americancă ca să facă winnere. Unde e jocul ăla cu mingi adânci pe care-l făcea cu Azarenka la USOpen 2015?
Și mi se pare numai mie sau parcă s-a mai îngrășat Simona un pic. Halep are ceva kilograme în plus și asta e tare nasol pentru deplasarea ei.

Cu toate acestea, cu un pic de șansă, Simona dacă făcea acea singură minge de break, prelua conducerea cu 3-1 și poate meciul era altul. Și în game-ul 6 când americanca a făcut break, Simona a avut 3 șanse să egaleze la 3.
Nu e vorba de ghinion cu accidentările la Simona, ci e vorba de profesionalism. Cei din jurul ei se pare ca sunt amatori. Problema pare mai gravă că cea de anul trecut când era răcită și avea treabă cu deviația de sept.
La genunchi e treabă serioasă și de lungă durată. Fără sănătate, adică pentru Simona ăsta înseamnă că mișcarea în teren să fie de top, ea devine o jucătoare de duzină. Ia-i deplasarea Simonei și s-a ales praful.
Contează mult de ce soluție adoptată va lua acum, are timp până la dubla IW-Miami să se facă bine. Să sperăm că va lua deciziile corecte în lunile următoare. Hai Simona!

Comentarii