Inter Milano a ratat calificarea din grupele Europa League pentru prima oara in istorie


Inter Milano a ratat calificarea din grupele Europa League pentru prima oară în istorie, dar și alte echipe din Serie A nu se descurcă prea bine în cupele europene. În afară de Juventus și Napoli, echipele din Italia continuă să joace slab. AS Roma se va întoarce acasă cu coada între picioare atunci când va întâlni o echipă puternică . Sassoulo a început în forță acest sezon, ca mai apoi să se piardă pe traseu.

Problemă mare este că Inter a fost eliminată din Europa de o echipă care nu e din Europa. Hapoel Beer Sheva a învins-o pe Inter în ultimele minute ale meciului, revenind de la 0-2 la pauză. Este inaceptabil ca o echipă mare ca Inter să piardă de la 0-2 un meci aproape sigur câștigat într-o grupă Europa League de desene animate.  Hapoel Beer Sheva este SINGURA echipă din lume care a bătut-o tur retur pe Inter într-o campanie de grupe. Nu Barcelona, nu Real, nu Bayern, nu Manchester United. Beer Sheva! Iar Inter a reușit contraperformanța de a strânge 9 înfrângeri în primele 18 meciuri oficiale ale sezonului. E posibil ca în grupa K de Europa League să meargă mai departe Hapoel Beer Sheva și Sparta Praga, iar Inter și Southampton să rămână acasă.

La pauza meciului cu Hapoel Beer Sheva, un prieten Interist își făcea planuri cu băieții unde să organizeze următoarea deplasare. La final, tutti a casa.
Mi-a zis că: „Mă mănâncă rușinea. Dacă aș fi jucător, n-aș mai ridica fruntea din pământ. Degeaba am egalat pe Milan dupe un meci bun. Totul se anulează după meciul din Europa League.”

Dacă vă gândiți că suntem o țară cu un fotbal fără niciun orizont, aruncați o privire la echipele din Italia în Cupele Europene. Nu suntem singura țara cu un trecut glorios în fotbal, iar acum doar o glumă proastă. Măcar echipele noastre, Steaua și Astra, au revenit de la 0-1, au câștigat la final și păstrează șanse reale la calificarea în primăvara europeană. Au fost meciuri frumoase, cel puțin în repriza a 2-a. Astra chiar are fotbaliști care știu cu mingea și fac un-doi ca la carte. Iar Steaua are executant bun de lovituri libere.

Ieri, în Europa League:
  • ROMÂNIA-2 victorii
  • SPANIA-1 victorie-2 egaluri
  • ITALIA-1 victorie-3 înfrângeri
  • GERMANIA-1 victorie-1 egal
  • ANGLIA-1 victorie-1 înfrângere
  • FRANȚA-1 egal-1 înfrângere
Felicitări Astra Giurgiu și Steaua!

Comentarii