Echipele de fotbal sunt alaturi de clubul Chapecoense

Echipele de fotbal sunt alaturi de clubul Chapecoense

După cum știți un avion cu 81 de pasageri, printre care se numărau şi componenţii echipei braziliene de primă divizie Chapecoense s-a prăbuşit în munţii Columbiei. Doar trei dintre cei 19 fotbalişti aflaţi la bord au supravieţuit. Echipa Chapecoense urma să dispute miercuri manşa tur a finalei Copa Sudamericană, la Medellin, în compania echipei Atletico Nacional.

Fantastică mobilizare pentru încercarea de a marca în istorie momentul trist prin care trece echipa Chapecoense și de a ajuta clubul în acest moment complicat.

Câteva știri:

  • Atletico Nacional, columbienii cu care Chapecoense urmau să joace finala Copa Sudamericana, au cerut CONMEBOL decernarea titlului brazilienilor, fără ca dublă manșă să mai aibă loc.
  • Mai multe cluburi braziliene au hotărât să trimită jucători împrumut către Chapecoense, pe gratis, iar cluburile din prima ligă au depus o cerere pentru ca verzii să nu retrogradeze timp de trei ani, chiar dacă vor încheia pe un loc retrogradabil, în clasament.
  • Palmeiras a cerut permisiunea de a purta echipamentul celor de la Chapecoense în ultima etapă din campionatul brazilian.
  • Atletico Nacional și-a chemat toți fanii la stadion, ca și când meciul s-ar juca, pentru un omagiu echipei braziliene.
  • Toate echipele rămase în Cupa Turciei au cerut permisiunea de a ține momente de reculegere la începutul fiecărei partide de la mijlocul acestei săptămâni. Liga portugheză va face același lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *