Portugalia - Franta sau Cristiano Ronaldo impotriva lui Griezmann




Majoritatea specialiștilor o vedeau pe Germania favorită la câștigarea EURO2016. Dar în semifinale, Germania a întâlnit Franța. Un henț făcut de nemți în finalul primei reprize a dereglat mașina de fotbal germană, iar Franța a ajuns în ultimul act. Portugalia a trecut fără emoții de Țara Galilor, dar până la acest meci colegii lui Cristiano Ronaldo nu au învins pe nimeni în 90 de minute. Chiar am zis că este cea mai urâtă echipă a Portugaliei de când urmăresc eu fotbal. Dar în semifinale, Portugalia a început să joace fotbal, să facă spectacol, să înscrie goluri din acțiune.

Franța este favorită în finală pentru că îl are pe Griezmann în mare formă. Atacantul lui Atletico Madrid a marcat 6 goluri la EURO2016 până acum și cred că va scutura plasa portii adverse și în finală.
În plus, în ultimele 10 meciuri dintre Franța și Portugalia, gazdele acestui Turneu European de fotbal au câștigat toate meciurile. Chiar și în meciurile importante s-au impus francezii, de exemplu în semifinalele din Euro1984, Euro 2000, Cupa Mondială din 2006.

Franța este la a 5-a finală de Turneu important, a câștigat 3(Euro 1984 and EURO 2000, Cupa Mondială din 1998), dar a pierdut finala de la Cupa Mondială de fotbal din 2006.
Franța este echipă care a marcat cele mai multe goluri la EURO2016. Jucătorii îmbrăcați în albastru au înscris 13 goluri în 6 meciuri.
Griezmann este jucătorul francez care are cele mai multe goluri. A marcat 6 și a dat și 2 pase de gol. Griezmann are șanse mari să devină cel mai bun marcator de la EURO2016 și astfel să se alăture legendelor care au făcut spectacol în trecut: Fontaine (Cupa Mondială din 1958) și Platini (EURO 1984).

Portugalia este neînvinsă în ultimele 13 partide de fotbal de când antrenorul Fernando Santos este la echipă. Palmaresul arată așa: 4 egaluri și 9 victorii, din care 8 meciuri câștigate doar la un gol diferență.
În ultimele 5 meciuri eliminatorii de la turneele finale, Portugalia a primit doar 1 gol și acela a fost marcat de Polonia la acest EURO2016.
Portugalia are un procent foarte bun dacă ajunge la lovituri de la 11 metri. Din 4 meciuri decise la penalty-uri, Portugalia a câștigat 3 și are un procent de 75%. Doar Germania stă mai bine la acest capitol, cu un procent de 86%.
Cristiano Ronaldo nu a înscris niciodată împotriva Franței, deși a jucat 234 de minute împotriva acestei echipe de top.

Pariul meu pentru Portugalia-Franța este următorul: Franța va câștiga trofeul la cota 1,50.






Comentarii