"Vulturii", deasupra tuturor




Sport Lisboa e Benfica sau pe înțelesul tuturor, Benfica Lisabona este fosta și noua campioană a Portugaliei, după o luptă crâncenă cu rivala și concitadina, Sporting. Mai mult decât atât, campioana ultimelor trei sezoane din Portugalia a stabilit un record care le-ar face invidioase și pe cele mai galonate echipe de pe continent. Vorbim despre echipa care a câștigat de-a lungul istoriei sale de 112 ani, numai puțin de 35 de titluri de campioană națională, în fața Bătrânei Doamne, Juventus Torino, campioană în Serie A de 34 ori, a belgienilor de la Anderlecht și a "lăncierilor" de la Ajax, ambele cu câte 33 de campionate la activ.

În ultima etapă din Portugalia, Benfica a învins pe Nacional cu 4-1. Golurile marcate de Benfica au fost realizate de Nicolas Gaitan în minutele 23 și 65, Jonas în minutul 39 și Pizzi în minutul 84. Golul de onoare marcat de Nacional a fost reușit de Salvador Agra în minutul 90.
Benfica a terminat campionatul cu 88 de puncte la 2 puncte diferență de Sporting CP și la distanță mare de Porto care a ocupat locul 3 cu 73 de puncte.

Benfica este in top 3 echipe cu cei mai multi socios din toata lumea. Clasamentul cluburilor în funcție de numărul membrilor cotizanți:
1) FC Barcelona
222.980 socios. Stadion: Camp Nou. Capacitate : 99 300

2) Bayern Munchen
217.000 membri. Stadion: Allianz Arena. Capacitate: 71 137

3) Benfica
197.877 socios. Stadion: Da Luz. Capacitate: 65 600

Socios sunt cei care aleg să plătească anual o sumă de bani pentru a deveni membri ai clubului. În schimb, primesc reduceri la bilete şi abonamente sau produse de-ale clubului. Pe lângă aceste avantaje, cei care au carnet de socio au dreptul să voteze la alegerile pentru preşedinţia clubului de fotbal.

Comentarii