Romania poate trece de grupe la EURO 2016 si cu un punct




România poate trece de grupe la EURO 2016 cu un punct și fără să marcheze, cel puțin în teorie. Sunt 6 grupe la acest Campionat European, se califică mai departe primele 2 echipe din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 echipe de pe locul 3.
Să zicem că Elveția și Franța înving la zero echipele României și Albaniei. România și Albania în meciul direct fac egal fără goluri marcate. România are acum 1 punct și zero goluri marcate după 3 meciuri, dar ocupă locul 3 în grupă pentru că a primit mai puține goluri decât Albania.
Dacă în alte grupe sunt echipe cu zero puncte, România ajunge în primele 16 echipe de la EURO 2016.

România trebuie să învingă Albania și să facă măcar un egal cu Elveția. Nu putem să ne calificăm doar cu gândul la iconițele lui Tata Puiu.
Cu Franța o să fie foarte greu pentru că apărarea noastră a dat semne de nesiguranță la ultimele amicale. Dar Elveția nu este o forță în fotbalul mondial, iar Albania a fost mai mereu sub noi ca valoare.

România a jucat 13 meciuri la Campionatele Europene de fotbal și are doar o singură victorie. La EURO 2000 am fost în grupa A și în ultimul meci am învins Anglia cu 3-2(golul victoriei marcat în ultimul minut de joc) și ne-am calificat mai departe. În primul meci România a jucat bine contra Germaniei și am scos un rezultat de egalitate 1-1. Cu 4 puncte, România a ocupat locul 2 în grupă, după Portugalia care a obținut 9 puncte.

Hai România!

Comentarii