Finala Cupei Frantei: Marseille - PSG


Sambata. de la ora 22:00 (in direct pe Dolcesport 1) va avea loc Finala Cupei Frantei intre Olympique de Marseille si Paris Saint-Germain. Daca PSG a castigat campionatul francez pentru a 4-a oara consecutiv, Marseille s-a zbatut in mizerie tot sezonul, cu exceptia partidelor directe cu parizienii. Fenicienii au incheiat pe locul al 13-lea, 2 victorii in ultimele 3 etape mai stergand din forma slaba a elevilor lui Michel si mai apoi ai lui Passi. Este pentru prima data in cei 99 de ani de la infiintarea acestei competitii cand in finala se intalnesc OM si PSG
Echipa cu cele mai multe trofee in aceasta competitie este Marseille cu 10 succese (in 18 finale), in timp ce PSG are 9 victorii supreme (in 13 finale). In cazul in care parizienii vor obtine trofeul, vor egala recordul fenicienilor.
Acesta va fi ultimul meci al atacantului suedez Zlatan Ibrahimovic in tricoul lui PSG. Totodata, va fi ultima partida pentru portarul Steve Mandanda in tricoul celor de la Marseille.

Laurent Blanc 
despre motivarea jucatorilor inaitea finalei:"Jucatorii au dorinta de a castiga finala indiferent de adversar. Oricum, mass-media agita spritele inaintea acestei finale".
despre ultima saptamana la club a lui Zlatan Ibrahomovic:"Nu s-a antrenat mult in aceasta saptamana, inca resimte dureri. Cred insa ca in meci, motivatia, psihicul si starea de spirit vor face diferenta, iar un lucru este clar: suedezul are un psihic extraordinar".

Steve Mandanda
despre meciurile din campionat cu PSG:"A fost mare frustrare. Echipa a evoluat bine de fiecare data. Ne-am creat ocazii. Am meritat sa facem un rezultat mare in tur. Trebuie sa invatam din experientele noastre si sa stergem micile erori, care ne-au costat foarte scump atunci cand am intalnit PSG".
despre Zlatan Ibrahimovic si finala Cupei Frantei: "Este un luptator. Va juca ca de obicei. Nu am ce sa adaug la ce stiti deja despre el. PSG a avut un sezon cu adevarat bun, dar cu un lot mult mai bun ca al nostru. Cunoastem calitatile lor, dar de asemenea si defecte. Trebuie sa profitam de ele. Cu Franck Passi ne-am regasit increderea. Avem lacune, dar putem sa dam lovitura si sa castigam trofeul".

Golurile lui Marseille care au condus-o in Finala Coupe de France

Drumul lui Olympique de Marseille pana in Finala 
32-imi
1-0 dupa executarea loviturilor de departajare, 0-0 dupa 120 de minute la Caen (au marcat pentru OM: Diarra, Rolando si Batshuayi, a inscris pentru Caen: Yahia, au ratat pentru Caen: Ntibazonkiza, Ben Yousseff, Bessat)
16-imi 
2-0 cu Montpellier (Bensebaini - autogol, Dja Djedje)
8-imi 
2-0 la Trelissac ([echipa de CFA - liga a 4-a franceza] (Alessandrini, Fletcher) 
Sferturi 
1-0 la Granville [echipa de CFA 2- liga a 5-a franceza) (Batshuayi)
Semifinale 
1-0 la Sochaux [echipa de Ligue 2 - liga a 2-a franceza] (Thauvin)

Golurile lui PSG ce au condus-o in Finala Coupe de France 

Drumul lui Paris Saint-Germain paina in Finala 
32-imi 
1-0 la Wasquedal [echipa de CFA - liga a 4-a franceza] (Ibrahimovic)
16-imi 
2-1 cu Toulouse (David Luiz, Ibrahimovic respectiv Moubandje)
8-imi 
3-0 cu Olympique Lyonnais (Ibrahimovic - dubla, Rabiot)
Sferturi 
3-1 la St. Etienne (Cavani, Marquinhos, Lucas Moura respectiv Eysseric)
Semifinale 
1-0 la Lorient (Ibrahimovic)


XI-le probabil al celor 2 echipe 
OM (4-4-2): Mandanda - Manquillo, N`Koulou, Rekik, B. Mendy - Thauvin, Isla, Diarra, Cabella - Fletcher, Batshuayi
Antrenor: Franck Passi
PSG (4-3-3): Sirigu - Aurier, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell - Rabiot, Thiago Motta, Matuidi - Di Maria, Ibrahimovic, Cavani
Antrenor: Laurent Blanc

Arbitru: Clement Turpin

Vremea: 16 grade Celsius (sanse ridicate de ploaie)

Indisponibili
OM: Diaby, Anguissa (accidentati), Lucas Silva (reintors la Real Madrid, dupa imprumut)
PSG: Verratti (accidentat), Pastore (virusat), Kimpembe (suspendat)

Ce merita incercat
Ambele marcheaza (2,15). Daca in faza semifinalelor, cele 2 echipe s-au impus in deplasare cu scorul de 1 la 0, in finala atacul va fi cheia si atat PSG cat si OM cauta sa obtina trofeul. Marseille doreste mai mult trofeul, deoarece ar participa in preliminariile Europa League, in timp ce PSG si-ar dori sa faca a doua cvadrupla consecutiva(Campionat, Cupa Frantei, Cupa Ligii Frantei, Supercupa) la ultima partida a lui Zlatan Ibrahimovic.

Comentarii