Simona Halep - Flavia Pennetta




Simona Halep o va întâlni în semifinalele turenului USOpen pe Flavia Pennetta.
Pennetta o conduce cu 3-1 pe Halep la întâlnirile directe, dar meciurile câștigate de italiancă au fost în trecutul îndepărtat( 1 meci în 2010 la Marbella și 2 meciuri în 2013 la Bastad și USOpen). Primele 2 meciuri au fost pe zgură, iar cel de la USOpen din 2013 a fost pe hard.
în 2015 Halep a învins-o pe Flavia Pennetta cu 6-3 7-5 la turneul de la Miami, USA.

Azi-noapte Simona Halep a avut un meci greu cu Victoria Azarenka pe care a învins-o în 3 seturi. Primul set a fost floare la ureche pentru Halep, dar apoi lucrurile s-au schimbat. Azarenka a fost mult mai agresivă în setul 2, lovea puternic la limită, pe linie și în plus îi intra bine primul serviciu.
In setul 3 părea că Halep este tot timpul în defensivă pentru că doar așa putea să îi facă față jucătoarei cu pantalonii scurți, Azarenka.
Dar la 2-1 în setul 3 și 40-15 pentru Halep, a început ploaia. Meciul a fost întrerup pentru câteva zeci de minute.

Halep a intrat, după această pauză forțată, în teren agresivă, sigură pe ea și cu prima servă perfectă. Agresivitatea lui Halep a surprins-o pe Azarenka pentru că româncă nu doar se apăra, ci încerca să câștige punctele cu lovituri naprazanice.
Halep a câștigat pentru că are o forță interioară puternică și nu se mulțumește cu puțin. Simona a avut în acest meci 40 de lovituri direct câștigatoare și 19 erori. Cifre senzaționale în prima victorie directă cu Azarenka.

Revenind la întâlnirea dintre Simona Halep-Flavia Pennetta, trebuie să vă spun că italianca este puțin mai înaltă(1,72 cm) decât româncă noastră, pe când Simona are înălțimea de 1,68 cm. Dar italiancă este mult mai în vârstă pentru că are 33 de ani.
Palmaresul în acest an al lui Halep este de 40 de victorii și 11 înfrângeri, iar Pennetta are 17 victorii și 15 înfrângeri.
Halep are cota 1,32 la victorie la Betfair, iar italianca are cota 4,10.

Cred că Simona Halep va ajunge în finala USOpen, acolo unde sigur se va întâlni cu Serena W.( Terminator 2, așa cum îmi place mie să îi spun) și poate a venit vremea pentru un Turneu de Mare Slem câstigat de Halep.




Comentarii