Premier League trage cortina peste sezonul 2014/2015

Etapa a 38-a din acest sezon de Premier League mai are un singur raspuns de oferit: care este cea de-a 3-a echipa retrogradata dupa QPR si Burnley. Poate fi Hull sau Newcastle. Inaintea acestei ultime etape, situatia este urmatoarea: Newcastle se afla pe locul 17 cu 36 de puncte, in timp ce Hull este pe locul 18 cu 34 de puncte. Daca Hull va invinge pe Manchester United, Newcastle trebuie sa treaca la randul ei de West Ham pentru a se mentine in prima liga engleza. In cazul egalitatii de puncte (Newcastle sa faca egal cu West Ham si Hull sa invinga pe Man United), diferenta se face la golaveraj, capitol la care Hull este in avantaj cu al sau -18 fata de -28 al lui Newcastle). Cunoastem campioana: Chelsea si locurile care duc in grupele Champions League: Manchester City si Arsenal. De asemenea, Manchester United va participa in playoff-ul celei mai importante competitii intercluburi. Ramane de vazut in ce ordine vor merge in Europa League: Liverpool, Tottenham si Southampton. Ba chiar si Swansea are sanse la Europa League, daca Aston Villa nu o invinge pe Arsenal in finala Cupei Angliei.
Eden Hazard a fost omul decisiv in acest sezon pentru Chelsea, iar drept rasplata a si fost votat de restul fotbalistilor din Premier League drept cel mai valoros jucator al sezonului. (sursa poza:espnfc.com) 


Arsenal - West Bromwich Albion
XI-le probabil al celor 2 echipe
Arsenal XI (4-2-3-1): Ospina - Monreal, Mertesacker, Paulista, Chambers - Cazorla, Ramsey - Sanchez, Ozil, Walcott - Giroud
Antrenor: Arsene Wenger
WBA XI (4-3-3): Myhill - Lescott, Olsson, McAuley, Dawson - Morrison, Yacob, Fletcher - Brunt, Berahino, McManaman
Antrenor: Tony Pulis
Indisponibili
Arsenal: Welbeck (accidentat), Arteta, Oxlade-Chamberlain (nepregatiti fizic 100%), Debuchy (incert)
WBA: Foster (accidentat)
De incercat: 1 pauza (1,83). Arsenal a inscris destule goluri in prima repriza a meciurilor de pe Emirates, in timp ce WBA a primit mai multe goluri in primele 45 de minute ale meciurilor din deplasare, astfel ca elevii lui Wenger ar trebui sa fie in avantaj la pauza. 

Aston Villa - Burnley
XI-le probabil al celor 2 echipe
Villa XI (4-3-2-1): Guzan - Cissokho, Baker, Vlaar, Bacuna - Delph, Sanchez, Cleverley - Grealish, Cole - Benteke
Antrenor: Tim Sherwood
Burnley XI (4-4-2): Heaton - Mee, Shackell, Duff, Trippier - Taylor, Jones, Arfield, Boyd - Ings, Barnes
Antrenor: Sean Dyche
Indisponibili
Villa: Herd, Clark, Kozak (accidentati), Baker (nepregatit fizic 100%), Richardson (incert)
Burnley: Long, Marney (accidentati)
De incercat: 2 sau 3 goluri (2,00). Aston Villa este salvata de la retrogradare, in timp ce Burnley nu are cum sa salveze din zona periculoasa. Pentru ca va avea o aura aproape amicala, ne asteptam la un meci cu un numar echilibrat de goluri. 

Chelsea - Sunderland
XI-le probabil al celor 2 echipe
Chelsea XI (4-2-3-1): Cech - Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic - Matic, Loftus-Cheek - Remy, Willian, Cuadrado - Costa
Antrenor: Jose Mourinho
Sunderland XI (4-3-3): Mannone - van Aanholt, O`Shea, Coates, Jones - Larsson, Cattermole, Rodwell - Defoe, Fletcher, Johnson
Antrenor: Dick Advocaat
Indisponibili
Chelsea: Oscar, Ramires, Zouma, (accidentati), Fabregas (suspendat), Cech, Hazard (incerti)
Sunderland: Alvarez, Bridcutt, Gomez, Brown, Pantilimon (accidentati), Graham (incert)
De incercat: sub 3 goluri asiatice (1,75). Chelsea s-a incununat campioana si nu mai are niciun obiectiv in aceasta etapa, astfel ca sunt asteptati titulari: Cech, Remy, Cuadrado dar si tanarul Loftus-Creek. Pentru portarul Petr Cech este probabil ultimul meci in tricoul londonezilor. De partea cealalta, Sunderland s-a salvat de la retrogradare in aceasta saptamana dupa egalul de pe terenul lui Arsenal, 0-0 si nu mai niciun motiv sa traga tare. 

Crystal Palace - Swansea
XI-le probabil al celor 2 echipe
Palace XI (4-4-2): Hennessey - Souare, Delaney, Dann, Ward - Zaha, McArthur, Ledley, Puncheon - Bolasie, Murray
Antrenor: Alan Pardew
Sawnsea XI (4-2-3-1): Fabianski - Taylor, Williams, Fernandez, Richards - Shelvey, Cork - Montero, Sigurdsson, Dyer - Gomis
Antrenor: Garry Monk
Indisponibili
Palace: niciunul
Swansea: Carroll, Naughton, Routledge, Arnat, Oliveira, Ki Sung-Yueng (accidentati), Angel Rangel (incert)
De incercat: peste 1,5 goluri in repriza secunda (1,90). Atat Crystal Palace cat si Swansea marcheaza mai des in repriza secunda, de aceea este de asteptat sa vedem macar 2 goluri in repriza secunda a acestui meci.

Everton - Tottenham
XI-le probabil al celor 2 echipe
Everton XI (4-2-3-1): Howard - Galloway, Jagielka, Stones, Coleman - Barry, McCarthy - Osman, Barkley, McGeady - Lukaku
Antrenor: Roberto Martinez
Tottenham XI (4-2-3-1): Lloris - Rose, Vertonghen, Fazio, Dier - Bentaleb, Mason - Chadli, Eriksen, Lamela - Kane
Antrenor: Mauricio Pochettino
Indisponibili
Everton: Oviedo. Hibbert, Gibson, Pienaar, Baines (accidentati), Lennon (ineligibil - clauza contractuala)
Tottenham: Walker, Davies (accidentati), Adebayor (motiv necunoscut), Vorm (incert)
De incercat: peste 3 goluri asiatice (2,05). Everton joaca deschis pe teren propriu, iar Spurs marcheaza mult in partidele din deplasare, de aceea golurile nu au cum sa lipseasca din acesta partida. Ba mai mult, Tottenham cauta sa obtina si locul 5 ocupat de Liverpool. Desi atat locul 5 cat si 6 duc in Europa League, Spurs doreste sa inceapa competitia europeana cat mai tarziu.

Hull - Manchester United
XI-le probabil al celor 2 echipe
Hull XI (3-5-2): Harper - McShane, Dawson, Chester - Brady, Quinn, Huddlestone, Meyler, El Mohamady - Jelavic, N`Doye
Antrenor: Steve Bruce
Man Utd XI (4-1-4-1): Valdes - Rojo, Smalling, Jones, Valencia - Blind - Di Maria, Herrera, Fellaini, Mata - Falcao
Antrenor: Louis van Gaal
Indisponibili
Hull: Snodgrass, Davies, Diame, Ramirez (accidentati), Livermore (suspendat)
Man Utd: Carrick, Rafael, Rooney, Shaw (accidentati), Evans, De Gea, Young (incerti)
De incercat: sub 2,5 goluri (2,05). Hull trebuie sa ii invinga pe diavolii rosii pentru a incerca sa scape de retrogradare, insa depinde de rezultatul lui Newcastle pe teren propriu cu West Ham. Si Manchester United ar avea un motiv sa invinga. Ar putea sa obtina locul 3, numai daca Arsenal pierde si daca ei ar invinge la o diferenta mare, prin care sa ii depaseasca pe tunari. Inaintea etapei, Arsenal are golaveraj +32, in timp ce United are +25, astfel ca daca tunarii ar pierde cu la un gol diferenta, United ar fi nevoita sa castige la 7 goluri diferenta pentru a ocupa locul 3 in clasament. Intrucat acest scenariu este demn de filmele fantastice, pentru ca lipsesc Rooney si van Persie si pentru ca la Hull este antrenor Steve Bruce, fost fundas al lui United in anii `90, care niciodata nu a incurcat-o pe United, mai ales in perioada lui Sir Alex Ferguson, ne putem astepta la un meci cu putine goluri.

Leicester - Queens Park Rangers
XI-le probabil al celor 2 echipe
Leicester XI (3-4-1-2): Schmeichel - Morgan, Huth, Wasilewski - Schlupp, King, Cambiasso, Albrighton - Mahrez - Ulloa, Vardy
Antrenor: Nigel Pearson
QPR XI (4-4-1-1): McCarthy - Suk-Young, Hill, Dunne, Onuoha - Grego-Cox, Barton, Henry, Phillips - Fer - Austin
Antrenor: Chris Ramsey
Indisponibili
Leicester: Nugent, James (accidentati)
QPR: Faurlin, Vargas, Green (accidentati), Traore (nepregatit fizic 100%), Ferdinand, Sandro (motive necunoscute), Isla, Caulker (incerti)
De incercat: Leicester sa marcheze in ambele reprize (2,15). Leicester s-a salvat de la retrogradare dupa un final incredibil de sezon, insa QPR nu a reusit acest lucru, fiind echipa cu cea mai slaba aparare. Chiar daca va fi o atmosfera de vacanta, golurile din poarta lui QPR nu vor lipsi si probabil ca vor veni in ambele reprize.

Manchester City - Southampton
XI-le probabil al celor 2 echipe
Man City XI (4-4-2): Hart - Kolarov, Mangala, Kompany, Zabaleta - Silva, Fernandinho, Toure, Milner - Aguero, Bony
Antrenor: Manuel Pellegrini
Southampton (4-2-3-1): Gazzaniga - Bertrand, Fonte, Alderweireld, Clyne - Davis, Wanyama - Mane, Ward-Prowse, Long - Pelle
Antrenor: Ronald Koeman
Indisponibili
Man City: Samir Nasri (accidentat)
Southampton: Rodriguez, Mayuka, Forster, Schneiderlin (accidentati)
De incercat: 2 sau 3 goluri (2,20). Daca nu era in ultima etapa, aceasta partida era printre capetele de afis ale etapei, tinand cont de forma echipelor din acest sezon, insa in acest moment, City nu mai are cum sa piarda pozitia secunda in clasament, in timp ce Southampton poate spera la locul 6 (care duce in Europa League) al lui Tottenham, insa Spurs trebuie sa piarda la Everton. Probabil ca  Southampton va juca in Europa League pentru ca Anglia a primit un loc in a 2-a cupa europeana in urma clasamentului fair-play. 

Newcastle - West Ham
XI-le probabil al celor 2 echipe
Newcastle XI (4-2-3-1): Krul - Gutierrez, Dummett, Coloccini, Janmaat - Colback, Taylor - Cabella, Sissoko, Perez - Riviere
Antrenor: John Carver
West Ham XI (4-3-2-1): Adrian - Cresswell, Burke, Reid, Jenkinson - Kouyate, Song, Noble - Nolan, Downing - Valencia
Antrenor: Sam Allardyce
Indisponibili
Newcastle: Taylor, Tiote, Haidara, Alnwick, De Jong (accindetati), Armstrong (incert)
West Ham: Carroll, Tomkins, Sakho, Demel (accindetati), Collins (incerti)
De incercat: peste 1,5 cartonase galbene acordate lui Newcastle (1,61). Cotofenele au strans un singur punct in ultimele 5 etape si au ajuns in ultima etapa sa se lupte pentru evitarea retrogradarii. Pe St. James Park, ne asteptam la un meci cu jucatorii gazde nervosi urmare a situatiei in care a ajuns echipa.  astfel ca ne putem astepta la multe avertismente.

Stoke - Liverpool
XI-le probabil al celor 2 echipe
Stoke XI (4-2-3-1): Butland - Pieters, Muniesa, Shawcross, Cameron - Whelan, N`Zonzi - Arnautovic, Adam, Walters - Diouf
Antrenor: Mark Hughes
Liverpool XI (3-4-2-1): Mignolet - Lovren, Skrtel, Can - Moreno, Gerrard, Henderson, Ibe - Lallana, Coutinho, Balotelli
Antrenor: Brendan Rodgers
Indisponibili
Stoke: Bojan, Moses (accidentati)
Liverpool: Sturridge, Flanagan (accidentat), Sakho (incert)
De incercat: ambele marcheaza si peste 2,5 goluri (2,10). Ambele echipe cauta sa lase o ultima impresia frumoasa fanilor, in ciuda faptului ca nu au avut un sezon memorabil. Daca Stoke va termina cu siguranta pe locul 9, cormoranii au nevoie de victorie pentru a-si consolida locul 5 si a nu depinde de rezultatul lui Tottenham de la Everton, sau de cel al lui Southampton la Manchester City.

Comentarii

  1. Arsenal - West Bromwich Albion 1 pauza (1,83) 4-1 (4-0 pauza) Castigator
    Aston Villa - Burnley 2 sau 3 goluri (2,00) 0-1 Pierdut
    Chelsea - Sunderland sub 3 goluri asiatice (1,75) 3-1 Pierdut
    Crystal Palace - Swansea peste 1,5 goluri in repriza secunda (1,90) Pierdut
    Everton - Tottenham peste 3 goluri asiatice (2,05) 0-1 Pierdut
    Hull - Manchester United sub 2,5 goluri (2,05) 0-0 Castigator
    Leicester - Queens Park Rangers Leicester sa marcheze in ambele reprize (2,15) 5-1 (2-0 pauza) Castigator
    Manchester City - Southampton 2 sau 3 goluri (2,20) 2-0 Castigator
    Newcastle - West Ham peste 1,5 cartonase galbene acordate lui Newcastle (1,61) - cartonase galbene pentru cotofene: Sissoko si Jonas Gutierrez Castigator
    Stoke - Liverpool ambele marcheaza si peste 2,5 goluri (2,10) 6-1 Castigator

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu