Daca este duminica, este derby!

In aceasta duminica se joaca 2 derby-uri unul mai interesant ca celalalt. Este vorba despre confruntarea dintre Olympique de Marseille si Paris Saint Germain in Ligue 1 si de intalnirea dintre Sunderland si Newcastle in Premier League. 


Fara indoiala ca Zlatan Ibrahimovic va "beneficia" de atentie speciala din partea fundasilor lui OM in aceasta duminica, avand in vedere ca el a marcat de multe ori in poarta fenicienilor. (sursa poza: bleacherreport.com)



22:00 Marseille - PSG - Derby de France (in direct pe Digisport 3)
Bineinteles, este mai cunoscuta rivalitatea dintre dintre fenicieni si echipa din capitala Frantei, cele mai mari orase ale Hexagonului, putand fi considerata si o lupta intre Sud si Nord. De asemenea, aceasta rivalitate mai reflecata si duelul dintre clasa burgeza din Paris si cea a muncitorilor din portul din Marseille. Din 1995 si pana in prezent, au existat nu mai putin de 13 incindente intre fanii celor 2 echipe, care s-au soldat cel putin cate 2 raniti. In urma violentelor, de fiecare data cand cele 2 echipe se intalnesc, suporterii oaspetilor nu au permisa deplasarea pentru a preintampina orice eveniment negativ. Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat in sezonul `77/`78 cand PSG s-a impus cu scorul de 5-1.

XI-le probabil al celor 2 echipe
OM XI (4-2-3-1): Mandanda - Mendy, Morel, Fanni, Djedje - Romao, Lemina - Ayew, Payet, Thauvin - Gignac
PSG XI: (4-3-3) : Sirigu - Maxwell, David Luiz, Thiago Silva, Marquinhos - Matuidi, Motta, Verratti - Pastore, Ibrahimovic, Cavani

Indisponibili
OM: Abdel Barrada (accidentat), Giannelli Imbula (suspendat), Nicolas N`Koulou (incert)
PSG: Lucas Moura (nerefacut dupa accidentare)

Statistici
- PSG este neinvinsa in ultimel 8 partide directe cu Marseille (7 victorii si 1 egal), inscriind in fiecare dintre aceste meciuri cel putin 2 goluri.
- OM a pierdut decat unul din ultimele 8 jocuri acasa in Ligue 1.
- Gazdele nu au castigat niciunul dintre ultimele 3 partide pe Stade Velodrome.
- PSG este neinvinsa in actuala campanie de Ligue 1 in meciurile cu echipele din Top 5 (3 victorii si 4 egaluri), in timp ce OM nu a castigat decat o singura partida cu contracandidatele din Top 5 (2 egaluri si 3 infrangeri).
- OM a marcat 60 de goluri dupa 30 de etape de Ligue 1, aceeasta fiind cea mai buna performanta de la sezonul `89/`90. 
- Elevii lui Laurent Blanc au reusit sa mentina poarta intacta decat in 2 din ultimele 11 partide in deplasare in campionat.
- Zlatan Ibrahimovic (PSG) a inscris 6 goluri impotriva lui OM in toate competitiile, Numai impotriva celor de la St. Etienne are mai multe goluri marcate (8). Daca suedezul va inscrie in aceasta partida, el va ajunge la 100 de goluri marcate pentru echipa din capitala Frantei.
- Michy Batshuayi (Marseille) a marcat nu mai putin de 5 goluri in acest sezon  de Ligue 1 din postura de rezerva, mai multe decat orice alt jucator.
- Laurent Blanc (PSG) a pierdut decat o singura partida din cele 9 jocuri impotriva lui OM in calitate de antrenor.

De incercat
- ambele marcheaza (1,66). Atata OM, cat si PSG au atacuri foarte productive asa ca ne putem astepta la goluri in ambele porti. Fenicienii sunt pe locul 2 in ceea ce priveste goluri marcate pe teren propriu (30 in 15 partide), in timp ce oaspetii nu mai au nevoie de prezentare cu un atac ce ii poate cuprinde pe Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani si Ezequiel Lavezzi.



Mijlocasul Adam Johnson este unul dintre golgheterii echipei cu 4 reusite, alaturi de atacantul Steven Fletcher, insa Sunderland a inscris doar 23 de goluri in cele 30 de partide pana in acest moment. (sursa poza: dailymail.com)

18:00 Sunderland - Newcastle 
In Anglia, confruntarea dintre Sunderland ("pisicile negre") si Newcastle ("cotofenele") este cunoscuta sub denumirea de Tyne Wear Derby, rivalitatea pornind de la distanta dintre cele 2 orase (17 kilometri). Rivalitatea are si o componenta politica, fanii lui Newcastle sustinand monarhia regala in timp ce fanii lui Sunderland considera ca Parlamentul ar trebui sa detina puterea. Tinand cont si de distanta mica dintre cele 2 orase, nu au putut fi evitatea de-a lungul timpului incidentele si violentele, care nu au fost in numar mic. Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat in sezonul 1908/1909 cand Premier League purta denumirea de First Division. Atunci, oaspetii de la Sunderand s-au impus cu scorul de 9-1 pe terenul celor de la Newcastle.

XI-le probabil al celor 2 echipe
Sunderland XI (4-3-3): Pantilimon - van Aanholt, Vergini, O`Shea, Reveillere - Larsson, Cattermole, Rodwell - Fletcher, Defoe, Johnson
Antrenor: Dick Advocaat (al 2-lea meci pe banca pisicilor negre)
Newcastle XI (4-2-3-1): Krul - Colback, Williamson, Janmaat, Taylor - Anita, Sissoko - Ameobi, Cabella, Gouffran - Perez
Antrenor: John Carver

Indisponibili
Sunderland: Emanuele Giaccherini, Wes Brown (accidentati), Ricardo Alvarez, William Buckley (incerti)
Newcastle: Siem de Jong, Steven Taylor, Paul Dummett, Cheick Tiote, Massadio Haidara (accindentati), Papiss Demba Cisse, Fabricio Coloccini (suspendati), Rolando Aarons, Mehdi Abeid ( incerti)

Statistici
- Sunderland sunt neinvinsi in ultimele 6 partide directe jucate cu Newcastle in Premier League (4 victorii si 2 egaluri).
- Rezervele lui Newcastle au inscris 9 goluri in actuala campanie, mai multe decat ale oricarui alt club din prima liga engleza.
- Pisicile negre au castigat ultimele 4 derby-uri Tyne Wear, fiind pentru prima data in istorie, cand una din cele 2 echipe reuseste o astfel de performanta.
- Adam Johnson (Sunderland) a reusit sa marcheze 3 goluri si sa ofere o pasa decisiva in ultimele 4 partide pe care le-a desfasurat contra lui Newcastle.
- Gazdele au castigat doar 2 din ultimele 16 partide jucate pe teren propriu (7 egaluri si 7 infangeri) in acest sezon.
- Pisicile negre nu au reusit sa marcheze in 4 din ultimele 5 meciuri jucate pe Stadium of Light.
- Cotofenele au primit cele mai multe goluri in ultimele 5 minute ale partidelor din actualul sezon de Premier League (9). Aceasta performanta negativa a costat-o pe Newcastle 8 puncte in clasamenent.
- Sunderland a inregistrat nu mai putin de 7 partide cu scorul de 0-0 in acest sezon. Recordul in Premier League pentru cele mai multe scoruri albe este detinut de Sheffield United in sezonul `93/`94 si Leeds in sezonul `96/`97.
- In aceasta disputa se pot intalni jucatorii cu cele mai multe cartonase galbene - Lee Catetermole (Sunderland) si Jack Colback (Newcastle), fiecare contabilizand nu mai putin de 10 avertismente.

De incercat
- Sunderland cu handicap asiatic 0 (1,80). Gazdele au nevoie disperata de puncte pentru a se distanta de primul loc retrogradabil, QPR care ii sufla in ceafa la un punct. Newcastle este in a 2-a partea a clasamentului, insa destul de departe de jocurile periculoase ale retrogradarii, avand 10 puncte peste locul 18. La oaspeti lipseste suspendat golgheterul Papiss Demba Cisse cu 13 goluri marcate, dar si alti jucatori destul de importanti, astfel ca gazdele au sanse mari de victorie.

Comentarii

  1. Marseille - PSG ambele marcheaza (1,66),scor final 2-3 Castigator
    Sunderland - Newcastle Sunderland cu handicap asiatic 0 (1,80) 1-0 Castigator

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu