Cele mai mari suspendari din fotbal




Azi o să fac un top 10 cu cele mai mari suspendări din fotbal din toată istoria acestui sport. Pe primul loc se află Maradona care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile în opinia mea. Din acest top nu lipsesc Mutu, Eric Cantona sau Luis Suarez.

1. Diego Maradona - 15 luni
Maradona a fost suspendat prima oară cu 15 luni în 1991, atunci când era jucătorul lui Napoli. Atunci a căzut un test anti-doping pentru cocaină.
În anul 1994, la Cupă Mondială de Fotbal, Maradona a fost suspendat iar 15 luni pentru consum de efedrină.
Efectul stimulator al efedrinei duce și la creșterea forței. De aceea este folosită de powerlifteri înainte de competiții. Poate ajută și la o mai bună concentrare, dând energie utilizatorului. Mulți folosesc 25-50 mg înainte de antrenament pentru a fi mai bine stimulați,iar antrenamentele au un randament mai mare.

2. Eric Cantona - 9 luni
Nebunul Cantona a fost suspendat 9 luni în 1995 pentru că a lovit un suporter al lui Crystal Palace cu o lovitură de picior din săritură

3. Mark Bosnich - 9 luni
Mark Bosnich este un portar australian care s-a aflat în lotul lărgit al echipelor Manchester United și Chelsea. În 2002 a picat un test anti-doping și a fost suspendat 9 luni.

4. Rio Ferdinand - 8 luni
În 2004, Rio Ferdinand a fost suspendat 8 luni din fotbalul mare pentru că a refuzat să facă un test anti-doping în 2003.

5. Adrian Mutu - 7 luni
Mutu a fost suspendat 7 luni în 2004, atunci când a fost depistat că a consumat cocaină. Atunci era jucătorul lui Chelsea, iar multă lume a zis că acest test a fost comandat de Mourinho pentru că nu se înțelegea cu românul și dorea să scape de el. Totuși Mutu nu are nicio scuză că în acea perioadă iubea cocaina mai mult decât mingea de fotbal.

6. Adrian Mutu - 6 luni
Pe locul 6 se află tot Mutu. În 2010, atunci când juca pentru Fiorentina, Mutu a picat un test anti-doping la meciul contra lui Lazio. Deși era recidivist a primit doar 6 luni. Prima suspendare dictată de Federația Italiană de Fotbal a fost de 1 an, dar apoi a fost redusă la 6 luni.

7. Kolo Toure - 6 luni
Kolo Toure a fost supendat 6 luni în 2011 pentru că a picat un test anti-doping. Atunci era jucătorul lui Manchester City și a declarat că luat niște pastile de slăbit la recomandarea unui prieten bun.

8. Vinnie Jones - 6 luni
Vinnie Jones e un caz mai ciudat. A primit 6 luni suspendare pentru că a comentat într-un videoclip că violența în fotbal este necesară și că orice mijloc neortodox folosit pentru a câștiga trebuie încercat.

9. Luis Suarez - 4 luni
Luis Suarez a primit 4 luni suspendare pentru că l-a mușcat pe fundașul italian Giorgio Chiellini la Cupa Mondială din 2014.

10. Marius Lăcătuș
În 1999, Marius Lăcătuș a primit o suspendare inițială de 15 etape, redusă după recurs, după un fault care l-a făcut pe Vasile Ardeleanu (FCM Bacău) să se lase de fotbal.

Comentarii