Top 10 informatii mai putin cunoscute din fotbal

Pele

1. Pele a trecut printr-o perioada mai proasta in anii 60 si credea ca a gresit pentru ca a oferit tricoul lui norocos unui suporter, iar ghinionul s-a instalat in viata lui. Pele a platit detectivi particulari ca sa ii gaseasca tricoul si l-a primit dupa o anumita perioada. Si totul a revenit la normal, iar Pele si-a recapatat echilibrul si forma lui extraordinara. Mult mai tarziu a aflat ca nu era tricoul lui norocos, era un tricou oarecare. Cat de mult conteaza puterea mentala si superstitiile legate de fotbal.

2. India s-a calificat in 1950 la Cupa Mondiala, dar a refuzat sa joace pentru ca FIFA nu a lasat jucatorii acestei tari sa joace desculti.
3. Fratele lui Joey Barton(jucator profesionist care are 130 de aparitii in tricoul lui Manchester City) a fost condamnat pe viata pentru crima, dar in 2016 i s-a redus pedeapsa. Pe fratele lui Joey il cheama Michael Barton. Michael l-a ucis din motive legate de rasism pe Anthony Walker, un student jamaican, pe 30 Iulie 2005.

4. In 1989, jucatorul Fernando d’Ercoli a primit cartonas rosu si de nervi a mancat cartonasul.
5. In semifinala de la Campionatul European din 1968 dintre URSS si Italia, rezultatul final a fost decis de aruncarea monedei pentru ca in acea perioada loviturile de departajare nu erau in regulament.

6. Cel mai lung nume al unui club de fotbal este Nooit opgeven altijd doorgan, Aangenaam door vermaak en nuttig door ontspanning, Combinatie Breda. Adica prescurtarea pentru NAC Breda.
7. In 1979, un meci din Cupa Scotiei dintre Falkirk si Inverness a fost amanat de 29 de ori din cauza vremii proaste.
8. In 2002 la Cupa Mondiala, numerele 2, 3 si 4 ale echipei Nationalei Mexicului au apartinut jucatorilor Gabriel, Garcia si Marquez. Gabriel Garcia Marquez este un scriitor columbian, foarte cunoscut in tarile unde se vorbeste limba spaniola. Gabriel Garcia Marquez a castigat premiul Nobel pentru literatura si este autorul cartilor de succes Un veac de singuratate si Dragoste in vremea holerei.

9. Cel mai bun marcator din toate timpurile din campionatul Brazilei nu este Zico, Romário, Edmundo sau Pelé. Golgheterul este Roberto Dinamite care are nume de actor de actiune.
10. Toata lumea stie de driblingul Elastico. Primul jucator care a facut fenta asta a fost Sergio Echigo care a jucat mijlocas pentru Corinthians in 1965 si Bragantino pana in 1968, apoi s-a transferat in Japonia la echipa Shonan Bellmare.

Comentarii