Cele mai scumpe transferuri din toate timpurile


Se arunca cu bani multi in aceste vremuri in fotbalul mondial cand vine vorba de transferuri. O sa ajungem la sume astronomice ca in NBA(campionat de baschet profesionist din SUA) sau MLB(campionat de baseball).
Acum cateva ore, Chelsea l-a cumparat pe Kepa Arrizabalaga cu suma de 72 de milioane sterline. Este cel mai scump portar transferat vreodata. Si daca nu stiti cine este, nu trebuie sa va faceti griji. Nici eu nu am multe informatii despre Kepa, doar ca are 23 de ani, s-a nascut in Ondarroa, Spania si a fost crescut de Athletic Bilbao. Are 23 de prezente la Nationala Spaniei U21 din 2013 pana in 2017, dar nu cred ca va prinde Nationala mare pentru ca acolo este David de Gea. In plus, Kepa a semnat un contract pe 7 ani cu Chelsea. Daca acest portar nu va confirma si nu se va ridica la nivelul portarilor cu renume ca Buffon sau Manuel Neuer, va fi o lovitura de imagine pentru conducatorii clubului din Londra.

Dupa ce brazilianul Alisson Becker a fost cumparat de Liverpool, de la AS Roma, pentru aproximativ 75 de milioane de Euro, Chelsea il ia pe Kepa Arrizabalaga, de la Bilbao, pentru 80 de milioane de Euro! Si daca va intereseaza un Top 10 cei mai scumpi portari din istoria fotbalului, intrati pe siteul Tackle.ro, un site specializat pe fotbalul din Premier League, dar si cu informatii importante din alte campionate puternice din Europa.

In poza de mai sus aveti un primul 11 de jucatori pentru care s-au platit sume fabuloase. Doar la 2 dintre ei, eu stramb din nas. E vorba despre Kepa despre care am scris mai sus si de van Dijk. Pentru van Dijk, Liverpool a platit o suma mare de bani pentru un fundas. Nu spun ca e un jucator slab, dar nu inteleg de ce se platesc banii astia pentru fundasi sau portari.

Inca ceva legat de jucatorii din aceasta poza. Peste 50% dintre ei au fost transferati de echipe din Premier League si e de inteles pentru ca acolo se platesc cei mai multi bani de catre televiziuni catre cluburile de fotbal. Cardiff City castiga mai multi bani din drepturi de televizare decat Atletico Madrid sau Bayern Munchen. Si vobim despre 2 echipe de top din Europa cu prezente in finale sau semifinale de Champions League, plus castigatoare de trofee in tarile respective: Spania(Atletico Madrid a castigat La Liga in sezonul 2013-14) si Germania(Bayern Munchen domina Bundesliga de ani buni).

Comentarii