De ce Messi nu va castiga Cupa Mondiala


Argentina se chinuie la Campionatul Mondial din Rusia pentru ca a reusit calificarea din grupe in ultimul meci impotriva Nigeriei, prin golul marcat de Marcos Rojo in minutul 86. Pana in acel minut Nigeria a jucat bine pe faza defensiva si a lovit rapid pe contraatac. Dar Argentina nu se ridica la nivelul asteptarilor.

De ce Messi nu va castiga Cupa Mondiala?

1. Pentru ca nu are jucatori care sa faca diferenta in mijlocul terenului sau in atac. Sa vorbim putin despre Di Maria care nu dribleaza, nu paseaza decisiv, nu face bine faza defensiva. Ba mai mult, pierde baloane simple si iroseste posibilitati de pasa decisiva pentru ca nu are tupeu. Statistica lui Di Maria la Cupa Mondiala pana acum: 2 interceptii, 55 pase din care 42 bune, dar 75% au fost in lateral sau in spate, 4 centrari din care una singura buna, niciun sut in 147 de minute.

2. Apararea e slaba, se fac multe greseli elementare, se joaca cu multe baloane lungi. Defensiva Argentinei a lasat mult de dorit in ultimii 10 ani. Infrangerea impotriva Croatiei cu 3-0 a venit dupa o gafa mare a portarului Willy Caballero care a vrut sa dea un lob peste atacantul Ante Rebic si acesta nu l-a iertat. Stiti cate meciuri oficiale a jucat Caballero la Chelsea ca titular sezonul trecut? Doar 3 si asta e nota pe care o primeste pentru meciul pierdut cu echipa lui Luka Modric.

3. Este coruptie generalizata in Federatia de fotbal a Argentinei. Presedintele acestei federații este si patron al unei echipe din divizia a 3-a și este insurat cu sora patronului echipei Independiente. Probabil din aceasta cauza jucatorul Meza de la Independiente incepe titular la Cupa Mondiala, desi e un jucator mediocru. Argentina era puternica in trecut pentru ca a avea grija de tineri. Avea printre cele mai bune echipe la Under 15/18/20 cu Pekerman și Tocalli la carma lor. Julio Grondona, care a fost presedintele Federatiei din Argentina, a pus pe fiul lui sa coordoneze echipele de jucatori tineri si totul a inceput sa se duca la vale. Julio Grondona a murit in 2014, dar stilul lui de a promova nepotismul a ramas in continuare la AFA.

4. Daca vrei sa ai o echipa puternica, trebuie sa ai un mijloc puternic. Iar Argentina nu are jucatori de top acolo. Banega e depasit chiar daca e cea mai buna varianta a lor. Javier Mascherano joaca pe un post unde acum nu il mai ajuta varsta, fizicul si tehnica. Oricat de mult il iubesc pe Javier Mascherano, a jucat slab in toate meciurile. A facut penalty in minutul 51 in partida cu Nigeria, la un corner, cand l-a tras pe Balogun de tricou intr-o faza care nu anunta nimic periculos. Victor Moses egaleaza din penalty si Argentina va alerga dupa golul victoriei pana la finalul meciului.

5. Nu a fost convocat Icardi pentru Cupa Mondiala, cel mai bun marcator din Serie A. Iar asta e vina principala a lui Sampaoli care este doar un profesor de educatie fizica, nu antrenor de nationala. In meciul contra Nigeriei, Sampaoli il intreba pe Messi daca ar fi bine sa il bage pe Aguero in finalul meciului.

6. Sa vorbim acum de Messi. Toti au impresia ca trebuie sa ii dea mingea la mijlocul terenului si el sa dribleze 10 insi si sa dea gol. Asta pentru ca nici macar nu stiu sa se demarce ca sa le poata pasa in pozitii decisive. Messi trebuie sa primeasca intre linii, ca la Barcelona, apoi sa faca diferenta prin dribling sau pasa decisiva. Nu am vazut nici macar o data in 3 meciuri ca fundasul stanga sa urce atunci cand Messi se pregateste de pasa cu stangul. Nimic, toti stau si asteapta cu marcaj pe ei sau in spatele fundasilor. Daca il blochezi pe Messi, Argentina devine o echipa mica.

Sursa poza fourfourtwo.com

Comentarii