Cum poti sa o blochezi pe Manchester City in Premier League?


Manchester City domina autoritar campionatul din Anglia si multi se intreaba care ar fi tactica potrivita pentru a incurca aceasta echipa. Sunt cateva variante de contre pentru ca in trecut alte echipe au reusit sa invinga Barcelona, iar City se aseamana mult cu stilul de joc al catalanilor. Iar omul care a transformat aceasta echipa intr-o super putere este Pep Guardiola.

Cum poti sa o blochezi pe Manchester City in Premier League?

Ii ataci si nu renunti sub nicio forma la posesie. Aglomerezi mijlocul terenului sa-i blochezi mai degraba pe KVB si Silva decat pe Sterling, Sane, Aguero/G. Jesus, care pot fi totusi incurcati de niste fundasi ori foarte buni ori foarte decisi. Atacantii/wingerii lui City sunt foarte buni, insa nu extraordinari, si izolati cred ca sunt putin mai slabi decat oamenii de atac ai lui Liverpool spre exemplu in aceeasi situatie.
Altfel nu cred ca merge. O defensiva organizata la fel cred ca-i poate opri usor pe cei trei din atac, dar cedeaza cand urca toata echipa lui City...

La fiecare repunere din 6 metri, ataci fundasii lui City ca sa repuna portarul prin pasa lunga. Asta a facut The Special One cand era antrenor la Real Madrid si juca impotriva Barcelonei. Orice pasa lunga de la portar era recuperata de jucatorii lui Real pentru ca erau mai puternici in duelurile aeriene. Orice aut de margine il ataci ca sa le iei mingea. Si faci anti-joc. Il enervezi pe Aguero sa ia cartonas rosu si joci cat se poate de dur. Adica jocul lui Atletico Madrid. Dar Atletico de acum cativa ani. Acum nu cred ca ii face fata lui City.
Stiu ca acest articol este mai mult despre teorie pentru ca in teren se pot intampla multe. Dar in trecut Barcelona a fost invinsa de Inter-ul lui Mou fara probleme. Cred ca o poti opri si pe City la fel. Aparare beton, anti-joc si spatii mici intre fundasi.

Mingea sa fie cat mai mult la tine sau in afara terenului. Tu tot timpul dur, dar si calm. Ii atati mereu pe cei de la Manchester City ca sa se agite, plus ca se vor grabi cand simt ca le trece din timpul pentru constructia migaloasa a fazelor de atac. Daca poti sa amani un aut sau un corner cu cateva secunde e ok. Ii disperi de viata. Faci orice ca sa ii scoti din calmul cu care pregatesc atacurile.

Voi aveti alte idei prin care echipa lui Pep Guardiola poate fi oprita in acest sezon fotbalistic?

Comentarii