Jucatorii de fotbal inalti nu garanteaza victorii


Un studiu facut de BBC arata ca inaltimea jucatorilor nu are nicio legatura cu succesul in fotbal. S-au dus vremurile unui atacant de careu puternic, pe forta cum era Camataru.
Iar echipe puternice ca Barcelona, Napoli sau Manchester City au jucatori mici de inaltime. Manchester City, echipa care domina acum Premier League, are o medie de inaltime de 179 cm.
Echipa lui Pep Guardiola este facuta pentru posesie, nu pentru mingi lungi si lupta in aer pentru balon.

Jucatori ca Messi, Neymar, Hazard, Iniesta, Cazorla, Thiago, Silva, Isco sunt foarte cautati in aceasta perioada pentru ca pot face diferenta la mijlocul terenului. Sunt si exceptii de la aceasta regula ca Pogba si Mousa Dembele care sunt si inalti, dar pot juca repede pe jos sau pot controla mingea fara prea mare efort.
Totusi, la toate echipele sunt titulari jucatori foarte inalti pe posturile de portar sau fundasi centrali. Acolo ai nevoie de jucatori puternici pentru faze fixe, iar in Champions League multe goluri s-au marcat din aceste faze. Iar o echipa se construieste de la portar si fundasi in sus. E foarte important sa nu primesti gol in fotbalul mare si mai apoi sa poti marca ca sa castigi meciul. Deci, in anumite pozitii, inaltimea chiar conteaza.

Dar jucatorii inalti nu mai sunt cautati pentru atac. Acestia au centrul de greutate prea sus si accelereaza pe distante scurte foarte greu. Un jucator mai mic de statura are sanse mai mari sa treaca de un fundas inalt.
De asta imi place mult fotbalul si hocheiul pe gheata. Nu trebuie sa fii inalt ca sa iti faci o cariera la profesionisti. Pe de alta parte, daca vrei sa joci baschet profesionist in NBA si ai 180 cm nu cred ca ai nicio sansa, nici macar la nivel amator oricat de talentat ai fi.




Comentarii