Cele mai mari sume de bani platite pentru transferuri de fotbalisti


Milan a cheltuit peste 217 milioane de euro pe jucători în acest sezon. Este o sumă importantă pentru că este în top 5 sume mari de bani plătite într-o anumită perioadă pe transferuri. Milan vrea să revină în prim-planul Serie A și în Champions League după câțiva ani petrecuți la mijlocul clasamentului. Milan l-a transferat pe Bonucci de la Juventus pe 40 de milioane de euro. Este o lovitură de imagine importantă. În plus este adus unul dintre cei mai buni jucatori defensivi din lume ca să întărească apărarea milaneză. În opinia mea, Bonucci este în Top 3 fundași centrali din lume. Juventus a dominat clar competiția din Italia, dar acum are un adversar serios - AC Milan. Dar Milan nu este echipa numarul 1 care a platit cei mai mulți bani într-un sezon pentru jucători profesioniști.

Real Madrid a cheltuit în 2009 peste 368 de milioane de euro pe jucători de talie mondială. Real i-a cumpărat atunci pe Cristiano Ronaldo, Kaka, Xabi Alonso și Benzema. Dar Real nu s-a mulțumit doar cu atât pentru că a băgat mână adânc în buzunar în acel an și i-a adus pe Raul Albiol, Arbeloa, Negredo(va fi vândut repede la Sevilla) și Granero.
Real Madrid a și vândut jucători de peste 90 de milioane de euro în vara anului 2009. Printre aceștia se află: Robben, Sneijder, Negredo, Huntelaar, Javi García, Parejo și Saviola. Robben a fost vândut la Bayern Munchen pe 25 de milioane de euro și Sneijder la Inter pentru 15 milioane de euro.

Manchester City a cheltuit aproape 500 de milioane de euro în 2 sezoane pe jucători și nu a reușit să câștige titlul în Premier League. Dar nici cu Manchester United nu îmi e rușine în ultimele sezoane în comparație cu jucătorii cumpărați. Dar anul trecut, Mourinho a făcut treabă bună în cupele europene(a câștigat Europa League), plus calificare direct în Champions League.

Achizitionarea de jucători pe sume mari de bani nu îți garantează titlul, indiferent în ce campionat joci. Contează mult antrenorul, așezarea tactică, lotul omogen(să nu existe bisericuțe), norocul, să câștigi punctele puse în joc cu echipele mici și multe altele.

Comentarii