Imaginea Zilei din Iunie, hipism


Îmi plac cursele de cai, mai ales cele cu obstacole în viteză. Acolo se pariază și sume importante de bani de către bogatași, dar și de cei mai puțin norocoși în viață. Ce înseamnă Hipism? Este denumire generică dată întregii activităti legate de folosirea calului în întrecerea sportivă, indiferent de profilul ei. Cuprinde probe de dresaj, concursuri hipice (ex. trecerea peste obstacole), triatlon (călărie de manej, probe de câmp, obstacole), curse de cai, curse pe terenuri accidentate, alegări de viteză etc.

Dacă vă interesează cele mai importante curse de cai din lume, pot să fac un Top 5, în ordine descrescătoare
5.Epsom Derby
Această cursă de tradiție a avut loc prima oară în 1780 și este cea mai veche cursă de cai din acest top. Chiar și familia Regală britanica vine în fiecare an la acest eveniment important.
4. Breeders’ Cup Classic
Este cursa cea mai importanta din SUA. Premiile sunt de peste 5 milioane de dolari.
3. Prix de L’Arc de Triomphe
În prima duminică din luna Octombrie are loc cursa Prix de L’Arc de Triomphe din Paris. Prima cursă de cai disputată sub acest nume a avut loc în 1920.
2. Dubai World Cup
Când vorbim de Dubai, ne gândim la petrol și la bani mulți. Iar premiile pentru această cursă de cai sunt fabuloase - peste 10 milioane de dolari. Nu este un eveniment de tradiție pentru că prima cursă a avut loc în anul 1996.
1. Kentucky Derby
Este cea mai cunoscută cursă de cai din lume și are loc în luna Mai in fiecare an. Aici se pariază cei mai mulți bani pe anumiți cai cu șanse reale de a câștiga. În 2015, doar în SUA s-au pariat peste 133 de milioane de dolari doar la acest eveniment.

Am văzut și câteva filme bune cu și despre cai de curse. Iar un top 3 al acestor realizări cinematografice este următorul:
1. SEABISCUIT (2003)
2. LET IT RIDE (1989)
3. The Cup (2012)

Comentarii